Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hanketiedotteet » Kutsu: Espoon uuden sairaalan taideohjelman julkistus- ja tiedotustilaisuus 14.12.2015 klo 9.30-11.00

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

Kutsu: Espoon uuden sairaalan taideohjelman julkistus- ja tiedotustilaisuus 14.12.2015 klo 9.30-11.00

Kutsu.
Julkaistu: 07.12.2015 klo 14:57
Julkaisija: EMMA - Espoon modernin taiteen museo

 

Tervetuloa Espoon uuden sairaalan taideohjelman julkistus- ja tiedotustilaisuuteen maanantaina 14.12.2015 klo 9.30-11.00 EMMAan. Tilaisuudessa julkistetaan ainutlaatuinen ja Suomessa uudenlainen taideohjelma, esitellään tilaustaideteokset ja taiteilijat niiden takana medialle sekä kaupungin muille sidosryhmille.

Paikka: EMMA - Espoon modernin taiteen museo, Ahertajantie 5, 02100 Espoo 

 

Espoon uuteen vuonna 2016 valmistuvaan sairaalaan toteutetaan merkittävä nykytaiteen esillepano. Rakenteilla on viihtyisä ja hotellimainen sairaala, jossa on 270 potilaspaikkaa yksityishuoneineen. Taide levittäytyy sairaalan eri tiloihin, myös kaikkiin potilashuoneisiin.

Sairaalassa taide palvelee kaikkien sairaalan käyttäjien hyvinvointia: asiakkaita, heidän läheisiään sekä sairaalan työntekijöitä. Sairaalan erityisyys taiteen sijaintipaikkana huomioidaan teoksissa, joiden on toivottu edistävän hyvinvointia, hyviä elämäntapoja ja tervehtymistä. Eri taiteilijoiden teokset muodostavat yhtenäisen temaattisen kokonaisuuden, mutta edustavat erilaisia tekniikoita ja toteutustapoja. Tilausteokset on suurimmaksi osaksi integroitu osaksi sairaalan arkkitehtuuria.

Tilaisuudessa EMMAn johtaja Pilvi Kalhama esittelee taideohjelman, tilausteokset sekä niitä toteuttavat taiteilijat. Espoon kaupungin perusturvajohtaja Juha Metso esittelee sairaalahanketta laajemmin.

Tervetuloa! Tilaisuudessa brunssitarjoilu.

 

Ilmoittautumiset tilaisuuteen osoitteella tiina.hautala@emma.museum 10.12.2015 mennessä. 

Lisätietoa

Taitelijat: Henna Paunu, kokoelmaintendentti, EMMA henna.paunu@emma.museum, p. 043 824 6354

Sairaalaprojekti: Elina Kylmänen elina.kylmanen@espoo.fi

www.emma.museum
www.espoo.fi/espoonsairaala

EMMA - Espoon modernin taiteen museo on yksi Suomen merkittävimmistä taidemuseoista. EMMAn näyttelytilat on jaettu Saastamoisen säätiön taidekokoelman sekä vaihtuvien näyttelyiden kesken. EMMAn kokoelma- ja näyttelytoiminta profiloituu kotimaiseen ja kansainväliseen modernismiin, nykytaiteeseen sekä designiin. EMMA sijaitsee Espoon Tapiolassa Näyttelykeskus WeeGeellä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs