Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hanketiedotteet » Informaatiomuotoilulla maaseudun uusiutuvan energian mahdollisuudet esille

Lahden ammattikorkeakoulu

Informaatiomuotoilulla maaseudun uusiutuvan energian mahdollisuudet esille

Tiedote.
Julkaistu: 19.01.2016 klo 10:08
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Tiedote 18.1.2016/Lahden ammattikorkeakoulu

Kanta- ja Päijät-Hämeen maakunnissa panostetaan uusiutuvan energian edistämiseen entistä enemmän. Kolmivuotisessa InforME-hankkeessa valmistellaan maaseudulle helposti ymmärrettävää, esimerkkeihin perustuvaa ja konkreettista energiatietoa.

 

Tiedon visualisointia

Informaatiomuotoilulla tarkoitetaan tiedon visualisointia. Kertomalla uusiutuvan energian mahdollisuuksista ja ratkaisuista selkeämmin ja konkreettisemmin vastataan maaseudun toimijoiden tiedontarpeeseen. Erityisesti uusiutuvaan energiaan siirtymisen ja energiavaihtoehtojen pohtimisen taustalle tarvitaan tietoa.

- Haluamme tehdä uusiutuvaan energiaan liittyvän tiedon helposti lähestyttäväksi ja järjestää maaseudulla asuville mahdollisuuksia päästä tietoon käsiksi kertoo hankkeen vetäjä Susanna Vanhamäki Lahden ammattikorkeakoulusta.

 

Lukuisia tapahtumia

Kanta- ja Päijät-Hämeessä järjestetään seuraavien kolmen vuoden aikana 25 tilaisuutta, joissa uusiutuvan energian näkökulmia tuodaan esille. Tilaisuudet ovat esimerkiksi energiainfoja, teemapäiviä, tutustumisretkeilyjä ja demoja. Demotilaisuuksissa viljelijöillä ja muilla maaseudun toimijoilla on mahdollisuus tutustua uusiutuvan energian prosesseihin käytännössä. Viljelijöiden käyttöön laaditaan myös internetpohjainen sovellus jonka avulla eri energiavaihtoehtojen vertailu helpottuu.

Informaatiomuotoilulla maaseudun uusiutuvan energian mahdollisuudet esille - InforME -hanke toteutetaan vuosina 2016-2018. InforME on maaseuturahaston rahoittama tiedonvälityshanke. Hankkeen kohderyhmänä ovat uusiutuvasta energiasta ja energian käytön tehostamisesta kiinnostuneet maatilat ja muut maaseudulla toimivat mikro- ja pienyritykset, kyläyhteisöt ja kunnat. Hankeen päätoteuttaja on Lahden ammattikorkeakoulu ja tuensiirtokumppaneita ovat Lappeenrannan teknillinen Yliopisto, Hämeen ammattikorkeakoulu, ProAgria Etelä-Suomi ja ProAgria Keskusten Liitto.

 

Lisätietoja: www.lamk.fi/informe

 

Susanna Vanhamäki, hankkeen projektipäällikkö
Lahden ammattikorkeakoulu

susanna.vanhamaki@lamk.fi
044 708 1516

Liitetiedostot

www.lamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs