Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hanketiedotteet » Hoito- ja hoivatyötä mullistava mobiilisovellus julkistettiin Mäntyharjulla

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Hoito- ja hoivatyötä mullistava mobiilisovellus julkistettiin Mäntyharjulla

Tiedote.
Julkaistu: 23.06.2016 klo 08:30
Julkaisija: Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Sosiaali- ja terveysalan palvelumallien on uudistuttava voimakkaasti palveluiden saatavuuden ja laadun takaamiseksi. Mikkeliläinen SOTE360 Oy vastaa tarpeeseen uudella digitaalisella palvelukokonaisuudella. Maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen SoteSiron-mobiilisovellus esiteltiin Mäntyharjulla keskiviikkona 22.6.2016.

SoteSiron-mobiilisovellus uudistaa hoito- ja hoivatyötä digitalisoimalla alan palvelumalleja ja työprosesseja. Sovellus mahdollistaa reaaliaikaisen hoito- ja hoivatyön suunnittelun, toteutuksen, seurannan ja arvioinnin. Se helpottaa myös yhteydenpitoa potilaiden, heidän omaistensa ja hoitohenkilöstön välillä. Kyseessä on maailman ensimmäinen hoito- ja hoivaprosessien digitaalinen mobiilisovellus, joka toimii kokonaan samassa teknisessä laiteympäristössä. Ratkaisulle haetaan parhaillaan patenttia. Sovellukseen voidaan yhdistää laaja valikoima palveluita GPS-paikantavista turvarannekkeista ovi- ja vuodeantureihin tai hälytyssovelluksiin.

– SoteSiron otettiin Mäntypuiston Palvelutalossa pilottikäyttöön viime syksynä. Sovelluksen avulla turvahälytykset, sähköinen kirjaamisalusta ja kamerakuva huoneista ovat puhelimessa, hoitajien käden ulottuvilla. Myös hoitava lääkäri saa nopeammin ja kokonaisvaltaisemmin tietoa asukkaasta. Tämän ansiosta mm. polikliinisiä käyntejä voidaan kenties vähentää, kertoo palvelutalojohtaja Hannele Jaatinen.

– Kuva- ja puheyhteys tiivistää asukkaan ja läheisen yhteydenpitoa. Yötyössä liiketunnistimet ja kameravalvonta vapauttavat puolestaan hoitajien aikaa: hoivantarvetta voidaan priorisoida ja turhat, yöunta häiritsevät tekijät minimoidaan. Sovellus mahdollistaa myös uusia hoiva- ja turvaratkaisuja. Uudenlainen ja kehityksen kärjessä oleva työväline motivoi ja innostaa henkilöstöä sekä antaa mahdollisuuden toimia entistä enemmän asukkaan ehdoilla, Jaatinen jatkaa.

– Ajansäästö potilastietojen kirjaamisessa on yksi konkreettinen esimerkki sovelluksen hyödyistä. Testasin tätä kirjaamalla samat tiedot sekä vanhalla että uudella järjestelmällä. Uudella sovelluksella kirjaaminen kävi puolet nopeammin, kertoo lähihoitaja Katja Tikkanen Mäntypuiston Palvelutalosta. Säästyvä aika voidaan käyttää entistä paremmin asukkaan parhaaksi.

Pilottijakso Mäntypuiston Palvelutalossa on päättynyt, mutta jatkosta on jo sovittu viideksi vuodeksi. Samalla sovelluksen kehitystyö jatkuu vauhdilla, kertoo CEO Ville Paasonen SOTE360:sta. – Tuomme sovellukseen mm. valmiita pohjia rintakipuiselle ja neurologiselle potilaalle sekä uusia ominaisuuksia lääkehoidon tueksi. Meneillään on sovelluksen integroiminen kunnalliseen potilastietojärjestelmään. Teemme myös yhteistyötä Everon Oy:n kanssa anturitekniikan integroimiseksi sovellukseen sekä DNA:n kanssa liittymien ja suojauksen kehittämiseksi.

Mobiilisovellus soveltuu palvelutalojen ja hoitolaitosten lisäksi mm. omaishoitajien käyttöön. – Sovelluksen etäkamerayhteydellä potilasta voidaan valvoa toiselta paikkakunnalta käsin vaikkapa omaishoitajan kauppareissun aikana. Omaishoitaja voi myös kirjata sovellukseen asiakastietoa, joka on hoitohenkilöstön käytettävissä potilaan siirtyessä hoitojaksolle palvelutaloon. Nämä ovat esimerkkejä siitä, kuinka teknologia voidaan valjastaa helpottamaan niin hoitohenkilöstön kuin potilaiden ja heidän omaistensa arkea, Paasonen kiteyttää.

Lisätietoja:

Ville Paasonen, CEO, perustajaosakas, SOTE360 Oy, 040-479 3603, ville.paasonen@sote360.fi

Marjo Niittuaho-Nastolin, kehityspäällikkö, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, 0440 361 615, marjo.niittuaho-nastolin@mikseimikkeli.fi

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy luo työtä mikkeliläisille tukemalla yritysten kehitystä, kasvua ja vientiä. Miksei palvelee yrittäjiä liiketoimintasuunnitelman laatimisvaiheesta alkaen, kaikissa kehitysvaiheissa. Asiantuntijamme auttavat yrityksiä sijoittumaan, löytämään työvoimaa, kehittämään liiketoimintaa sekä luomaan kansallisia ja kansainvälisiä verkostoja. Lisää meistä www.mikseimikkeli.fi

Sote360 Oy on mukana Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n "Lean startup -ketterä kehittämisohjelma" -hankkeessa. Hanketta rahoittavat Euroopan unionin aluekehitysrahasto, Mikkelin kaupunki ja yritykset. Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon maakuntaliitto. www.sote360.fi/

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs