Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hanketiedotteet » Hansan pop-up-nuorisotila veti ennätysmäärän kävijöitä

Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Hansan pop-up-nuorisotila veti ennätysmäärän kävijöitä

Tiedote.
Julkaistu: 06.07.2016 klo 09:00
Julkaisija: Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Hansakorttelin toisessa kerroksessa toimi kesäkuun ajan Turun kaupungin nuorisopalvelujen ylläpitämä avoin pop-up-nuorisotila. Tilassa vieraili kuukauden aikana yli tuhat nuorta ja saadut palautteet olivat pelkästään positiivisia. Pop-up-nuorisotilatoiminnan tarkoituksena on rakentaa luottamusta nuorten, viranomaisten ja kaupallisten toimijoiden välillä.

Hansakortteliin kesäkuuksi avatussa Turun nuorisopalvelujen pop-up-nuorisotilassa vieraili päivittäin kuutisenkymmentä nuorta. Kuukauden aikana tilaa käytti yhteensä 1039 12–20-vuotiasta, yli 80 nuorta aikuista ja satunnaisia lapsia.

Avara ja valoisa väliaikainen nuorisotila avattiin 3. kesäkuuta Hesburgerin entisiin tiloihin Hansakorttelin toiseen kerrokseen, mikä tuttuna paikkana osoittautui erityisen sopivaksi nuorisotilalle. Nuokkari oli auki joka arkipäivä maanantaista perjantaihin kello 13–20.

– Saimme toiminnan päätteeksi sekä nuorilta, heidän huoltajiltaan että Hansakorttelin vartijoilta pelkästään hyvää palautetta. Eniten palautteissa korostui toive, että voi kun tämä olisi täällä aina, nuorisotilassa koko kesäkuun työskennellyt ohjaaja Jenni Härkönen Turun nuorisopalveluista kertoo tyytyväisenä.

Suosituimmat ajanvietteet olivat selvästi pingiksen ja Playstationin pelaaminen. Nuorille oli tilassa joka päivä tarjolla veden lisäksi myös kahvia, teetä ja mehua.

– Pidimme kesäkuussa nuorille lisäksi kolme bingoiltaa, jotka olivat hyvin suosittuja. Palkintoina oli Hesburgerin arvokortteja, leffalippuja ja kuusi lippua Turun Superparkiin.

Nuorten palautteissa nousi vahvasti esiin, että nuoret kaipaavat avointa, turvallista ja päihteetöntä tilaa juuri Hansakortteliin. Paikkaa, jossa tavata kavereita, jutella ja pelailla jokirannassa ja Hansassa toimettomana oleskelun sijaan. Monet nuorista viettivät tilassa pitkiä aikoja päivittäin – osa jopa koko illan.

Myös ohjaajat saivat palautteissa kiitosta. Päivittäin tilassa oli paikalla aina kaksi ohjaajaa kerrallaan.

– Vaikka tänne oli nuorilla vapaa pääsy ilman nuorisokorttia, nuoret käyttäytyivät lähes poikkeuksetta hyvin, niin kuin uskoimme jo viime vuodenkin kokemusten perusteella. Molemminpuolinen luottamus on avainsana, Härkönen toteaa.

Lisätiedot:

ohjaaja Jenni Härkönen
puh. 050 524 7972
Turun nuorisopalvelut
Turun vapaa-aikatoimiala

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs