Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hanketiedotteet » Digitaalisuus tulee teollisuuteen – uudistumalla lisää kilpailukykyä Etelä-Savoon

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Digitaalisuus tulee teollisuuteen – uudistumalla lisää kilpailukykyä Etelä-Savoon

Tiedote.
Julkaistu: 02.10.2015 klo 09:09
Julkaisija: Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Digitaalisuus ja sen avaamat mahdollisuudet muuttavat vauhdilla teollisuusalaa. Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy auttaa Uudistuva teollisuus -hankkeessaan eteläsavolaisia teollisuusyrityksiä hyödyntämään näitä mahdollisuuksia ja parantamaan kilpailukykyään. Metalli-, betoni-, muovi- ja lujitemuovialoille suunnattuun hankkeeseen osallistuu 14 yritystä. Digitaalisuuden ohella lisää kilpailukykyä haetaan hankkeessa tuotannon tehostamisesta sekä kansainvälisiltä markkinoilta.

Digitaalisuus muuttaa perinteistä teollisuusalaa monin tavoin. – Teollinen internet, big data, sosiaalinen media ja uusiin sovelluksiin perustuva palveluliiketoiminta ovat esimerkkejä digitaalisuuden mukanaan tuomista muutostrendeistä. Uudistuva teollisuus -hankkeessa järjestetään syksyn aikana työpajoja, seminaareja ja tietoiskuja, joissa eteläsavolaiset yritykset saavat sekä yleistä tietoa näistä mahdollisuuksista että konkreettisia työkaluja niiden hyödyntämiseen, kertoo projektipäällikkö Kimmo Haapea Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:stä.

Digitaalisuuden rinnalla hankkeessa tuodaan esiin uusia tekniikoita, kuten 3D-tulostusta, tuotantoautomaatiota ja robottien hyödyntämistä. Osallistujayrityksillä on mm. mahdollisuus lainata 3D-tulostinta käyttöönsä. – Lainatulostimen avulla voimme tehdä 3D-tekniikkaa tutuiksi yrityksille. Kolme yritystä on hyödyntänyt tätä mahdollisuutta ja käyttänyt 3D-tulostintamme tuotekehityksensä tukena. Tulostin helpottaa tuotteiden ja niiden osien mallintamista sekä osien yhteensopivuuden testaamista.

Eteläsavolaisia yrityksiä autetaan Uudistuva teollisuus -hankkeessa myös selvittämään vientimahdollisuuksiaan ja käynnistämään kansainvälistä toimintaa. Kansainvälistymisessä hyödynnetään Itä-Suomen vientikiihdytyskaista -toimintamallia sekä yhteisiä messuosastoja kansainvälisillä teollisuusalan messuilla Hannoverissa, Jönköpingissä, Stavangerissa ja Venäjällä. Yhteisosastolla messuosallistuminen on yrityksille helpompaa ja edullisempaa, ja kynnys lähteä selvittämään mahdollisia kansainvälisiä markkinoita matalampi. Lisäksi yrityksiä avustetaan eurooppalaisen Horizon 2020 -rahoituksen hyödyntämisessä.

Uudistuva teollisuus -hanketta koordinoi Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, ja yhteistyökumppaneina hankkeessa ovat Mamk ja Esedu. Hankkeeseen voidaan ottaa edelleen myös uusia yrityksiä.

Lisätietoja:

Kimmo Haapea, projektipäällikkö, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, 0440 361 613, kimmo.haapea@mikseimikkeli.fi

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy edistää Mikkelin elinvoimaisuutta ja vetovoimaa ja yritysten toimintaedellytyksiä sekä menestymistä toiminnan fokuksen ollessa erityisesti mikro- ja pk-yrityksissä. www.mikseimikkkeli.fi

Etelä-Savon Uudistuva Teollisuus -hankkeen tavoitteena on teollisuuden kilpailukyvyn palauttaminen. Hanketta rahoittaa Euroopan Unionin Aluekehitysrahasto. Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon maakuntaliitto.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs