Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hanketiedotteet » Den nya korsningen mellan Kervovägen och Alikeravantie öppnas för trafik

Liikennevirasto

Den nya korsningen mellan Kervovägen och Alikeravantie öppnas för trafik

Pressmeddelande.
Publicerad: 14.10.2016 kl. 08:30
Utgivare: Liikennevirasto

Den nya korsningen mellan Kervovägen och Alikeravantie öppnas för trafik på natten mellan 15 och 16 oktober, då de tillfälliga cirkulationsplatserna och gång- och cykelvägen tas ur bruk. De sista arbetena i korsningsområdet fortsätter efter öppnandet.

Byggnadsarbetena i korsningsområdet mellan Kervovägen och Alikeravantie har framskridit, och den nya korsningen öppnas för trafik nästa veckoslut på natten mellan 15 och 16 oktober. De cirkulationsplatser och den gång- och cykelväg som använts under byggnadsarbetena tas ur bruk i och med att det nya korsningsområdet öppnas för trafik. I det förnyade korsningsområdet finns det flera körfiler än tidigare samt tunnlar för fotgängare och cyklister både under landsvägen och under Alikeravantie.

De sista arbetena i korsningsområdet och det övriga entreprenadområdet pågår fortfarande efter mitten av oktober. Trafikljusen i korsningen fungerar först med tidsstyrning, vilket innebär att ljusen under rusningstiderna inte reagerar på den större trafikmängden från den ena riktningen. De slutliga programmeringarna av trafikljusen, som beaktar trafikmängderna, kan genomföras först när korsningen har öppnats för trafik. Programmeringen av trafikljusen och andra arbeten som ännu pågår kan tidvis orsaka trafikstockningar och tillfälligt försvåra trafiken.

Karta över de nya filerna

De nya filarrangemangen i korsningen ser du på projekteringskartan.

Bilagor

Mer information:
Projektchef Riitta Parviainen, Trafikverket, tfn 0295 34 3034, riitta.parviainen(at)liikennevirasto.fi

I projektet med att förbättra landsväg 148 förbättras landsvägen som går från Tusby via Kervo till Sibbo vid Kervo med hjälp av extra filer som anläggs längs landsvägen och i dess anslutningar. Projektet genomförs som ett av Trafikverket, Kervo stad och Sibbo kommun samfinansierat projekt. www.liikennevirasto.fi/mt148, www.facebook.com/mt148

Upptäck resten av företagets pressmaterial

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs