Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hanketiedotteet » ATK-instituutti säätiö jakoi vuoden 2015 ProICT-palkinnot

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

ATK-instituutti säätiö jakoi vuoden 2015 ProICT-palkinnot

Tiedote.
Julkaistu: 07.12.2015 klo 09:25
Julkaisija: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

ATK-instituutti säätiö on jakanut kaksi ProICT-palkintoa tunnustuksena ansiokkaasta ICT-työstä. Palkinnon saivat DD-SCALE -projektiryhmä (Pekka Kamaja, Lili Aunimo, Jari Hyrkäs ja Jarmo Peltoniemi Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Digitalouden yksiköstä) ja lehtori Ilkka Heliö Suomen Liikemiesten Kauppaopistosta. Palkinnot jaettiin 3.12.2015 säätiön edustajiston kokouksessa.

Raadin mukaan palkintojen saajat ovat osoittaneet ICT-alalla eteenpäin katsovaa, kehittävää ja uusia ratkaisuja hakevaa asennetta. Heidän toiminnastaan on syntynyt tuloksia, jotka edistävät alan kehittymistä ja kilpailukykyä.

DD-SCALE on TEKES-rahoitteinen hanke, jossa on mukana kolme korkeakoulua ja neljä ICT-yritystä. Korkeakouluista mukana ovat Haaga-Helian lisäksi Helsingin yliopisto ja Tampereen yliopisto. Yritykset ovat ABB, Comptel, Napa ja Nokia. Hanke liittyy siihen, miten voidaan kehittää ICT-alalla yleisen ohjelmistotyön hajauttamisen ohjausmenetelmiä.

Palkittu työryhmä on mukana Haaga-Helian ja Tampereen yliopiston osaprojektissa. Projektissa kehitetään mittaristoratkaisua, jota voidaan soveltaa sen arvioinnissa, miten ICT-yrityksessä tehdyt toiminnan muutokset vaikuttavat yrityksen tuottavuuteen. Tutkimuksen perusmalli valmistuu vuoden 2015 loppuun mennessä. Vuonna 2016 kehitetään käytännön sovelluksia.

Suomen Liikemiesten Kauppaopiston lehtori Ilkka Heliö on kehittänyt ohjelmoinnin opetusta pitkäjänteisesti. Hän on laajentanut osaamisalueitaan jatkuvasti sekä opetuksessa että materiaalituotannossa. Heliö on vastannut pelituotannon suuntautumisen paikallisen tutkinnon osan suunnittelusta. Hän on myös tukenut muita opettajia ohjelmoinnin opetuksen kehittämisessä. Hän on saanut mm. pelillistämisen menetelmillä monet opiskelijat oivaltamaan ohjelmoinnin merkityksen tieto- ja viestintätekniikka-alan työtehtävissä.

ATK-instituutti säätiön tarkoituksena on tukea ja harjoittaa tietotekniikan tutkimus- ja kehittämistoimintaa sekä kehittää alan ammattilaisten ja asiantuntijoiden koulutusta Suomessa. Säätiö tukee erityisesti Haaga-Helian ja Suomen Liikemiesten Kauppaopiston tai niitä korvaavien oppilaitosten tietotekniikan koulutuksen kehittämistä.

Lisätietoja:
ATK-instituutti säätiön hallituksen puheenjohtaja Pertti Vahermaa, p. 050 309 7372, pertti.vahermaa@asiakastieto.fi
Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Digitalouden yksikön johtaja Salla Huttunen, p. 040 488 7333
salla.huttunen@haaga-helia.fi  
Suomen Liikemiesten Kauppaopiston vararehtori Heli Huotari, p. 050 341
2402, heli.huotari@businesscollege.fi

Haaga-Helia on yksityinen ammattikorkeakoulu, joka kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, johdon assistenttityö, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. Haaga-Helian 10 500 opiskelijaa luo työelämäverkostoja jo opiskeluaikanaan. Opiskelijoita tukee liki 650 työntekijän korkeatasoinen kansallinen ja kansainvälinen osaaminen.

 

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs