Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hanketiedotteet » Asfaltering längs Kervovägen

Liikennevirasto

Asfaltering längs Kervovägen

Pressmeddelande.
Publicerad: 06.05.2016 kl. 09:00
Utgivare: Liikennevirasto

Nästa vecka på Kervovägen (lv 148) asfalteras körfiler som tas i bruk för trafiken vid månadsskiftet maj–juni. Det anläggs en ny skyddsväg över Lahtisvägen söder om Kervovägen. Vid Kannisto järnvägsbro flyttas en vattenledning.

Den 9 maj längs Kervovägen (lv 148), närmare sagt mellan Lahtisvägens anslutning och Lahtis motorväg, börjar man anlägga asfaltunderlag, varefter man övergår till beläggningen. De nya asfalterade filerna tas i bruk för trafiken vid månadsskiftet maj–juni. I och med de nya filerna kommer det vid Lahtisvägens anslutningsområde att finnas tre filer för trafiken i vardera riktning, varav en svänger och två går rakt. Tack vare filerna och bland annat de fällbara stolparna kommer Kervovägen att också vara bättre lämpad för specialtransporter.

Läget för avsnittet som asfalteras: https://goo.gl/maps/c2RaJv1mvZp

Vid sidan av asfalteringen anläggs en skyddsväg över Lahtisvägen söder om Kervovägens och Lahtisvägens korsning. Skyddsvägen förbättrar trafiksäkerheten och de säkra trafiklederna för gång- och cykeltrafiken görs smidigare i ett livligt trafikerat korsningsområde.

Läget för den nya skyddsvägen: https://goo.gl/maps/1pahRXfN3Nw

Vid Kannisto järnvägsbro flyttas en vattenledning den 12–15 maj. Flyttningen av vattenledningen börjar torsdagen den 12 maj kl. 22.00 och slutförs senast söndagen den 15 maj kl. 22.00. Flyttningen av vattenledningen orsakar ett avbrott i vattenförsörjningen till Sinebrychoffs bryggeri och under perioden 12–15.5 arbetar man dygnet runt, även nattetid, för att avbrottet varar en så kort tid som möjligt. Flyttningen medför inte några trafikomläggningar.

Flyttningen av vattenledningen vid Kannisto järnvägsbro: https://goo.gl/maps/2HXwi3uusj52

Mer information:
Projektchef Riitta Parviainen, Trafikverket, tfn 0295 34 3034, riitta.parviainen(at)liikennevirasto.fi

I projektet med att förbättra landsväg 148 förbättras landsvägen som går från Tusby via Kervo till Sibbo vid Kervo med hjälp av extra filer som anläggs längs landsvägen och i dess anslutningar. Projektet genomförs som ett av Trafikverket, Kervo stad och Sibbo kommun samfinansierat projekt. www.liikennevirasto.fi/mt148, www.facebook.com/mt148

Upptäck resten av företagets pressmaterial

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs