Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Yritysten ja viranomaisten yhteistyö parantaa kaupunkien turvallisuutta

Sisäasiainministeriö

Yritysten ja viranomaisten yhteistyö parantaa kaupunkien turvallisuutta

Julkaistu: 25.01.2011 klo 11:08
Julkaisija: Sisäasiainministeriö

Sisäasiainministeri Anne Holmlundin mukaan elinkeinoelämän ja viranomaisten yhteistyö parantaa kaupunkien turvallisuutta.

– Elinkeinoelämä ja järjestöt ovat tärkeä resurssi viranomaisille turvallisuustyössä. On tärkeää, että elinkeinoelämä on yhä laajemmin edustettuna paikallisessa turvallisuustyössä. Esimerkiksi viime kesän myrskyt opettivat, etteivät viranomaiset pysty vakavissa häiriötilanteissa huolehtimaan tilanteen hoidosta ilman elinkeinoelämän ja järjestöjen merkittävää panosta, ministeri Holmlund totesi tänään puhuessaan Jyväskylässä turvallisuussuunnittelun seminaarissa.

Turvallisuus on kunnille menestystekijä. – Turvallisuus on osa kuntalaisten hyvinvointia. Se on tärkeää kunnan elinvoimaisuudelle ja kilpailukyvylle. Ei ole liioiteltua sanoa, että hyvä turvallisuus on yksi kunnan tärkeimmistä menestystekijöistä, ministeri painotti.

Sisäministeriö on suurimpien kaupunkien kanssa valmistellut kaupunkien yhteistä turvallisuusohjelmaa, joka valmistuu maaliskuun alussa. Kaupunkien välillä on varsin suuria eroja esimerkiksi väkivallan ja tapaturmien määrässä. Erojen taustalla on erilaisia syitä, kuten väestö- ja elinkeinorakenne.

– On kuitenkin selvää, että eroihin vaikuttaa myös kaupungeissa tehtävä turvallisuustyö. Näyttää siltä, että sellaiset kunnat, joissa kunnan eri toimiala edistävät turvallisuutta osana perustyötään, ovat turvallisempia kuin kunnat, joissa turvallisuus nähdään kapeasti vain poliisin ja muiden turvallisuusviranomaisten tehtävänä, ministeri Holmlund sanoi.

Ministerin koko puhe on saatavissa verkkosivulta: www.intermin.fi/puheet

Lisätietoja: erityisavustaja Karoliina Vuopala, 071 878 8206

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs