Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Yrittäjät liittyvät vilkkaasti työttömyyskassaan

Suomen Yrittäjäin Työttömyyskassa

Yrittäjät liittyvät vilkkaasti työttömyyskassaan

Tiedote.
Julkaistu: 04.01.2012 klo 09:23
Julkaisija: Suomen Yrittäjäin Työttömyyskassa

Suomalaiset yrittäjät vakuuttavat itsensä yhä useammin työttömyyden varalta. Pelkästään Suomen Yrittäjäin Työttömyyskassaan (SYT -kassa) liittyi viime vuoden aikana ennätysmäärä uusia jäseniä lähes 4700 jäsentä, joista lähes 2000 siirtyi palkansaajien työttömyyskassoista.

"Yrittäjät ovat vähitellen huomanneet, että heilläkin on oikeus ja mahdollisuus samantasoiseen työttömyysturvaan kuin palkansaajilla", sanoo viime syyskuun alussa SYT -kassan johtajana aloittanut Merja Jokinen.

Jokisen mukaan SYT -kassan jäsenmäärä ylittää alkuvuonna 20 000 jäsenen rajan.

”Suomessa on, laskutavasta riippuen, noin 260 000 yrittäjää. Työttömyysvakuutus on kuitenkin vasta vain noin 12 % yrittäjistä, joten tiedottamista asian tiimoilta riittänee”.

”Yrittäjät olettavat työttömyysvakuutuksen olevan kallis investointi, vaikkakin SYT-kassan alin jäsenmaksu on 50,32 euroa vuodessa ja se on kokonaan vähennyskelpoinen henkilökohtaisessa verotuksessa. Jäsenmaksut ovat vuositasolla noin 0,5 - 1,5 prosenttia YEL-vakuutuksen vuosityötulosta tai TyEL-vuosipalkasta”, kertoo Jokinen

SYT-kassa on voinut useana vuonna peräkkäin alentaa jäsenmaksuaan, sillä yrittäjien työttömyys on pysynyt pitkään noin 3-4 prosentissa ja kassan jäsenmäärä on kasvanut vuosittain noin 2000 jäsenen nettolisäyksellä.

”Tulevaisuutemme näyttää hyvältä, taloutemme on kunnossa ja olemme vakavarainen työttömyyskassa”, lopettaa Jokinen

 

Lisätietoja:

www.syt.fi

Suomen Yrittäjäin Työttömyyskassa

Kassanjohtaja Merja Jokinen

Liitetiedostot

SYT -kassa Suomen Yrittäjäin Työttömyyskassa (SYT-kassa) on suomalaisten yrittäjien vuonna 1995 perustama itsenäinen työttömyyskassa. Kassan tavoitteena on lisätä yrittäjien elämänlaatua ja turvallisuutta vapaaehtoisen työttömyysvakuutuksen avulla. Kassaan kuuluu tällä hetkellä yli 19 500 yrittäjää kaikilta toimialoilta ja kaikenkokoisista yrityksistä. Yrittäjäpuolella oman toimialaliiton tai järjestön jäsenyys ei takaa työttömyysturvaa. Yrittäjän täytyy hakeutua itse työttömyyskassan jäseneksi saadakseen työttömänä ansiosidonnaista päivärahaa. SYT-kassa maksaa työttömyysetuuksia keskimäärin 500 jäsenelleen kuukausittain. SYT-Kassan yleiset ehdot ja työttömyysturvan taso on määritelty työttömyyskassa- ja työttömyysturvalaeissa. SYT:n toimintaa valvoo Finanssivalvonta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs