Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Yllätetään yhteiskunta liikunnasta elämäntapa -pilotti mullistaa ajattelun nuorten liikunnasta

Yllätetään yhteiskunta

Yllätetään yhteiskunta liikunnasta elämäntapa -pilotti mullistaa ajattelun nuorten liikunnasta

Tiedote.
Julkaistu: 17.10.2013 klo 10:10
Julkaisija: Yllätetään yhteiskunta

Lasten ja nuorten liikkuminen ei ole kiinni resursseista, se on kiinni toimintatavoista. Yllätetään yhteiskunta -ryhmä käynnistää Lauttasaaressa public-private-people -pilotin, joka toteutetaan uudenlaisena koulun, paikallisten yritysten ja kolmannen sektorin yhteistyönä. Pilotti käynnistyy helmikuussa 2014 ja kestää lukukauden loppuun. Pilottivaiheen jälkeen tavoitteena on monistaa Yllätetään yhteiskunta liikunnasta elämäntapa ympäri Suomen. Pilottikouluksi on valittu Lauttasaaren yhteiskoulu.

 

Alle puolet lapsista ja nuorista liikkuu terveytensä kannalta riittävästi, 16-18 -vuotiaista vain kolmasosa. Koulun tarjoama yksi viikoittainen liikuntatunti ei riitä alkuunkaan. Urheiluseurojen toiminta taas on usein liian suorituslähtöistä ja tähtää liikaa kilpa- ja huippu-urheiluun. Niinpä monissa lajeissa jopa 90 % nuorista putoaa pois harrastuksen piiristä jo murrosiässä. Kaikista ei pidä eikä voi tulla huippu-urheilijoita, liikuntaharrastuksen ei tarvitse olla kilpailua, vaan sen on oltava sellaista, joka tarjoaa eväät koko elämän kestävään liikunnalliseen elämäntapaan.

 

Yllätetään yhteiskunta liikunnasta elämäntapa -pilotti tarjoaa jokaiselle Lauttasaaren yhteiskoulun oppilaalle mahdollisuuden tutustua häntä itseään kiinnostavaa urheilumuotoon ja saada siitä itselleen harrastus. Koulun liikunnanopettajat ovat keskeisessä roolissa pilotin suunnittelussa ja toteutuksessa. Pilottihanketta vetää Yllätetään yhteiskunta -aktiivi, Lauttasaaren Liikuntakeskuksen toimitusjohtaja Keijo Mikkonen.

 

            – Jokaiselle löytyy sopiva liikuntamuoto, me autamme nuorta löytämään sen ja tekemään hänelle liikunnasta elämäntavan. Se voi olla zumbaa, bodypumpia, crosstrainingia, kuntosaliliikuntaa, joukkuelajeja, mahdollisuuksia on todella paljon. Kaikki pilottihankkeen liikuntatunnit ovat ohjattuja ja oppilaille maksuttomia. Tulemme hyödyntämään koulun tiloja iltapäivisin, jolloin mm. paikalliset urheiluseurat tarjoavat mahdollisuuden tutustua omiin lajeihinsa. Liikuntakeskuksen tilat ovat oppilaiden käytössä joka arkipäivä klo 14-16. Viemme kehittämämme terveysliikuntamenetelmä Asahin myös koulutunneille. Pyrimme myös järjestämään tarvittavat kuljetukset liikuntapaikoille.

 

yllatetaanyhteiskunta.fi

facebook.com/YllatetaanYhteiskunta

twitter.com/yy_verkosto

 

Yllätetään yhteiskunta -toimintaa vetävän Devoi Oy:n toimitusjohtaja Jari

Raitanen antaa mielellään lisätietoja pilottihankkeesta ja Yllätetään

yhteiskunnasta:

 

050 995 4440

jari.raitanen@devoi.fi

Ryhmä ennakkoluulottomia yritysjohtajia perusti Yllätetään yhteiskunta -ryhmän vuonna 2007 synnyttämään uudenlaista public-private-people -yhteistyötä. Yllätetään yhteiskunta -hankkeista pisimmälle on ehtinyt Kohti hiilineutraalia kuntaa eli HINKU, jota tällä hetkellä vetää Suomen Ympäristökeskus. Toinen merkittävä ja tunnettu idea on nuorten työttömyyden ehkäisemiseen pyrkivä Uusien mahdollisuuksien tori. Yllätetään yhteiskunta luo ennakkoluulottomia ja ennen näkemättömiä toimintamalleja yhteiskunnallisten ongelmien ratkaisemiseen yritysten ja julkisen sekä kolmannen sektorin yhteistyönä. 

 

Lisätietoja: Jari Raitanen, 050 995 4440

info@devoi.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs