Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Yhdistymisselvityksiin myönnettävän avustuksen hakuaika käynnistynyt

Valtiovarainministeriö

Yhdistymisselvityksiin myönnettävän avustuksen hakuaika käynnistynyt

Tiedote.
Julkaistu: 20.09.2013 klo 14:29
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Valtiovarainministeriö myöntää hakemuksesta avustusta kuntien yhdistymisselvityksistä aiheutuviin kustannuksiin. Avustuksen hakuaika on käynnistynyt 20.9.2013.

Selvitysavustusta maksetaan kuntarakennelain mukaisten selvitysperusteiden osoittamalla selvitysalueella, tai ministeriön päätöksen perusteella niistä poikkeavalla alueella toteutettavan yhdistymisselvityksen kustannuksiin. Avustuksen määrä riippuu yhdistymisselvityksen laajuudesta, mutta on kuitenkinenintään 50 000 euroa selvitystä kohden.Selvitysavustuksen määrä voi olla korkeintaan 70 prosenttia selvityksen hyväksyttävistä arvonlisäverottomista kustannuksista. Avustukseen voi saada 10 000 euron lisäosanuuden kunnan talouden tervehdyttämiskeinojen selvittämiseen, mikäli selvitykseen osallistuu kuntarakennelain 4 f §:n mukainen kunnan taloudellista tilannetta koskevan talousperusteen täyttävä kunta.

Avustuksen hakemiseen liittyvät ohjeet ja hakulomake on lähetetty kaikille kunnan- ja kaupunginhallituksille, ja ne löytyvät myös VM:n internetsivuilta www.kuntauudistus.fi . Avustusta haetaan valtiovarainministeriöltä 30.11.2013 mennessä. Vaihtoehtoisesti kunnat voivat hakea selvitysavustusta vuonna 2014.

Heinäkuussa voimaan astunut kuntarakennelaki velvoittaa kaikki kriteerit täyttävät kunnat tekemään naapureidensa kanssa selvityksen mahdollisen kuntaliitoksen hyödyistä. Kunnan tulee ilmoittaa ministeriölle 30.11.2013 mennessä, minkä kunnan tai kuntien kanssa se selvittää yhdistymistä.

Kuntarakennelain mukaisen selvitysavustuksen hakeminen

Lisätietoja: neuvotteleva virkamies Anu Hernesmaa, p. 02955 30027

 

 

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs