Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Vuoden terve kunta ja lupaavin yhteistoiminta-alue 2010 -kilpailut käynnistyvät

Sosiaali- ja terveysministeriö

Vuoden terve kunta ja lupaavin yhteistoiminta-alue 2010 -kilpailut käynnistyvät

Julkaistu: 16.04.2010 klo 15:03
Julkaisija: Sosiaali- ja terveysministeriö

Vuoden terve kunta ja lupaavin yhteistoiminta-alue -kilpailut palkitsevat aktiivisia edelläkävijäkuntia ja -alueita, jotka ovat ottaneet terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen sekä ennaltaehkäisevän työn suunnitelmiensa ja toimintansa painopisteeksi. Kilpailut käynnistyvät 16. huhtikuuta 2010.

Vuoden terve kunta ja lupaavin yhteistoiminta-alue -kilpailut palkitsevat aktiivisia edelläkävijäkuntia ja -alueita, jotka ovat ottaneet terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen sekä ennaltaehkäisevän työn suunnitelmiensa ja toimintansa painopisteeksi. Kilpailut käynnistyvät 16. huhtikuuta 2010.

"Kilpailuissa etsitään jo toteutettuja vaikuttavia toimintamalleja ja hyviä käytäntöjä. Haluamme palkita suunnitelmallista ja laaja-alaista työtä, johon eri osapuolet ovat sitoutuneet", ohjelmajohtaja Maija Perho kertoo.

Vuoden terve kunta -kilpailu järjestetään nyt toista kertaa.  Viime vuonna Kuopio ja Kauniainen palkittiin Vuoden terve kunta -titteleillä. Tänä vuonna tunnustus myönnetään ensimmäisen kerran myös lupaavimmalle yhteistoiminta-alueelle. 

Kilpailut nostavat esiin terveyttä edistäviä olosuhteita ja palveluja, joita on tuotettu sosiaali- ja terveystoimen lisäksi kaavoituksen, rakentamisen, opetuksen kuin liikunnan ja kulttuurin keinoin. "On tärkeää, että terveyden ja hyvinvoinnin edistämistyössä ovat mukana myös järjestöt, yritykset ja seurakunnat", Perho painottaa. "Kilpailut antavat eväitä uusista toimintamalleista ja hyvistä terveyden edistämisen innovaatioista koulutus- ja kehittämistilaisuuksiin sekä kuntien käytännön työhön", hän jatkaa.

Kilpailuihin voivat osallistua kaikki Suomen kunnat ja yhteistoiminta-alueet, jotka kokevat olevansa terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen esikuvia.  Jaossa on 15 000 euron arvoiset rahapalkinnot. Kilpailuaika päättyy 28.5.2010.

Voittaja valitaan työryhmässä, johon kuuluu edustajia mm. sosiaali- ja terveysministeriöstä, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta, Suomen Kuntaliitosta ja Terveyden edistämisen keskuksesta.

Palkinto on osa Terveyden edistämisen politiikkaohjelmaa, joka pyrkii varmistamaan sen, että terveysnäkökohdat otetaan huomioon kaikessa yhteiskunnallisessa päätöksenteossa, elinkeinoelämässä, työpaikoilla ja järjestöissä. Terveyden edistämisen politiikkaohjelman koordinoinnista vastaa peruspalveluministeri Paula Risikko. Ohjelmajohtajana toimii Maija Perho.
 

Lisätietoja

ohjelmajohtaja Maija Perho, puh. 09 160 72409

Muualla palvelussamme  http://www.stm.fi/kehittamishankkeet/tepoka/terve_kunta

http://www.stm.fi/vireilla/kehittamisohjelmat_ja_hankkeet/terveyden_edistamisen_politiikkaohjelma

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs