Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Valtoris styrelse tillsatt

Valtiovarainministeriö

Valtoris styrelse tillsatt

Pressmeddelande.
Publicerad: 13.03.2014 kl. 13:33
Utgivare: Valtiovarainministeriö

Statsrådet utnämnde den 13 mars en styrelse för Statens center för informations- och kommunikationsteknik Valtori. Valtori, som sammanställer statsförvaltningens branschoberoende ICT-tjänster inleder sin verksamhet i början av mars. Målet är att effektivisera statens ICT-funktioner och att generera betydande besparingar åt staten. Valtori har ca 400 statliga ICT-proffs i sin tjänst.

Överdirektören Timo Valli från finansministeriet utnämndes till styrelseordförande, och VD Pirjo Pöyhiä från Servicecentret för statens ekonomi- och personalförvaltning (Palkeet) till vice ordförande. De övriga medlemmarna i styrelsen är informationsförvaltningsdirektören Arto Jalkanen från Jyväskylä stad, professor Helena Forsman från Tammerfors universitet, direktören Hilkka Alatalo-Korpi från Valmet Abp samt en personalrepresentant, som ska väljas från Valtori.

Överdirektören Timo Valli ska utreda servicecentrens arbetsfördelning

Överdirektör Valli ska i fortsättningen utveckla arbetsfördelningen och koordineringen mellan serviceproducenterna så att de i ICT-strategin omnämnda tydliga serviceproduktionsstrukturerna och därav följande besparingarna kan uppnås. Valli inleder detta specialuppdrag inom statsrådet den 14 mars 2014.

- Branschoberoende ICT-tjänster som produceras i aktiebolagsform har inte koncentrerats till Valtori. Det är viktigt att man utreder olika sätt för ordnandet av servicecentrens verksamhet så att verksamheten kan effektiviseras på ett övergripande sätt och att kapital kan frigöras, konstaterar Valli, som övergår till den nya uppgiften från tjänsten som den offentliga förvaltningens ICT-direktör. Statsrådet har beviljat Valli två års tjänstledighet för skötseln av uppgiften.

Anna-Maija Karjalainen direktör för den offentliga förvaltningens ICT

Överdirektör Timo Vallis vikariat ska lediganslås genom ett ansökningsförfarande. Uppgiften sköts tillfälligt av direktör Anna-Maija Karjalainen som övergår till finansministeriet från Statskontoret. Karjalainen har tidigare arbetat bl.a. som direktör för Statens IT-servicecenter.

Ytterligare information: Helena Tarkka, överdirektör, tfn 02955 30141 

Finansministeriet (FM) är en del av statsrådet. Ministeriet bereder regeringens ekonomiska politik och finanspolitik samt statsbudgeten, och är också expert inom skattepolitiken. Ministeriet svarar också för beredningen av finansmarknadspolitiken samt för utvecklandet av statens arbetsgivar- och personalpolitik och den offentliga förvaltningen. Finansministeriet svarar dessutom för utvecklandet av lagstiftning som gäller kommunförvaltningen samt av kommunekonomin. Ministeriet deltar även i Europeiska unionens och flera internationella organisationers verksamhet.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs