Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Valtorin hallitus on nimitetty

Valtiovarainministeriö

Valtorin hallitus on nimitetty

Tiedote.
Julkaistu: 13.03.2014 klo 13:31
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Valtioneuvosto on tänään 13. maaliskuuta 2014 nimittänyt Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin hallituksen. Valtionhallinnon toimialariippumattomat ICT-palvelut yhteen kokoava Valtori aloitti toimintansa maaliskuun alussa. Sen tavoitteena on tehostaa valtion ICT-toimintoja ja tuoda valtiolle merkittäviä säästöjä. Valtorin palveluksessa on 400 valtionhallinnon ICT-ammattilaista.

Valtorin hallituksen puheenjohtajaksi nimitettiin ylijohtaja Timo Valli valtiovarainministeriöstä ja varapuheenjohtajaksi toimitusjohtaja Pirjo Pöyhiä Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskuksesta (Palkeet). Hallituksen muut jäsenet ovat: tietohallintojohtaja Arto Jalkanen Jyväskylän kaupungista, professori Helena Forsman Tampereen yliopistosta, johtaja Hilkka Alatalo-Korpi Valmet Oyj:stä sekä henkilöstön edustaja, jonka valinta on parhaillaan käynnissä Valtorissa.

Ylijohtaja Timo Valli selvittämään palvelukeskusten työnjakoa

Ylijohtaja Vallin tehtäviin kuuluu jatkossa palveluntuottajien työnjaon ja koordinaation kehittäminen, jotta päästään ICT-strategiassa mainittuun selkeään palvelutuotannon rakenteeseen ja sitä kautta toteutuviin säästöihin. Valli aloittaa tässä valtioneuvoston erityistehtävässä 14.3.2014.

- Valtoriin ei koottu osakeyhtiömuodossa tuotettavia toimialariippumattomia ICT-palveluja. On tärkeää, että selvitetään millä tavalla eri palvelukeskusten toiminta tulee järjestää, jotta toimintaa voidaan kokonaisuutena tehostaa ja siihen liittyvää pääomaa vapauttaa, toteaa julkisen hallinnon ICT-johtajan paikalta uuteen tehtävään siirtyvä Valli. Valtioneuvosto on myöntänyt Vallille selvitystehtävää varten kahden vuoden virkavapauden.

Julkisen hallinnon ICT-johtajaksi Anna-Maija Karjalainen

Ylijohtaja Timo Vallin sijaisuus tulee hakumenettelyn kautta avoimeksi. Tehtävää hoitaa väliaikaisesti 14.3.2014 alkaen johtaja Anna-Maija Karjalainen, joka siirtyy valtiovarainministeriöön Valtiokonttorista. Karjalainen on toiminut aiemmin mm. Valtion IT-palvelukeskuksen johtajana.

Lisätietoja: ylijohtaja Helena Tarkka, puh. 02955 30141

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs