Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Valtori tuottaa valtionhallinnolle uuden yhteystietohakemistopalvelun

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori

Valtori tuottaa valtionhallinnolle uuden yhteystietohakemistopalvelun

Tiedote.
Julkaistu: 15.10.2014 klo 15:45
Julkaisija: Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori tuottaa vuoden 2014 lopun aikana valtionhallinnolle uuden yhteystietohakemistopalvelun.

Palvelu perustetaan Elisan tuottaman valtion yhteisen puheratkaisun yhteyteen ja se korvaa nykyisen julkishallinnon yhteyshakemisto Julhan (www.julha.fi).

Uudesta yhteystietopalvelusta löytyvät kaikki valtion yhteisen puhelunvälityksen tiedossa olevat julkiset yhteystiedot. Nykyinen Julha-palvelu on määrä ajaa alas uuden yhteystietopalvelun käyttöönoton myötä. Vanha ja uusi palvelu toimivat kuitenkin jonkin aikaa samaan aikaan.

Valtion puhelunvälityksen tiedossa olevat yhteystiedot siirtyvät uuteen palveluun

Uuden yhteystietopalvelun tarkoituksena on helpottaa kansalaisten ja virastojen tiedonhakua ja lisätä hallinnon avoimuutta kansalaisille. Verkkopalvelussa julkaistaan kaikki ne yhteystiedot, jotka kansalainen saa tällä hetkellä puhelimitse valtion yhteisen puhelunvälityksen kautta.

Valtion puhelunvälityksen tiedossa olevat yhteystiedot siirtyvät uuteen palveluun automaattisesti eikä palvelun käyttöönotto edellytä virastoilta tai ministeriöiltä toimenpiteitä. Jokaisella virastolla on kuitenkin mahdollisuus määrittää itse tiedot, jotka se haluaa julkaistavan uudessa palvelussa.

Valtori tarkistaa jokaiselta virastolta erikseen tietoturvallisuuteen ja yhteystietojen julkaisuoikeuksiin liittyvät asiat.

Valtionhallinnon yhteystietohakemistopalvelusta vastaa Valtori.

Lisätietoja

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori

Valtorin asiakasvastaavat: www.valtori.fi/yhteystiedot/asiakasvastaavat
tai
yhteystietohakemisto@valtori.fi

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori tuottaa toimialariippumattomat ict-palvelut koko valtionhallinnolle. Valtori huolehtii keskitetysti, asiakkaiden tarpeiden pohjalta tarjoamiensa ict-ratkaisujen hankinnasta, toimivuudesta, ylläpidosta ja kehittämisestä. Näin valtionhallinnon organisaatiot voivat keskittyä omaan perustoimintansa ja siihen liittyvän tietotekniikan kehittämiseen.

Valtion tieto- ja viestintätekniikkapalveluiden järjestämistä koskevan lain perusteella Valtoriin siirretään noin 80 valtionhallinnon viraston ja laitoksen toimialariippumattomat ict-tehtävät vuosien 2014–2015 aikana. Vuoden 2015 lopussa Valtorissa arvioidaan työskentelevän yli 1000 ict-ammattilaista. Valtorin vastuulle siirtyy noin 30–35  prosentin osuus valtionhallinnon ict-kuluista.

Lisätietoa Valtorista löytyy osoitteesta www.valtori.fi.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs