Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Valtori passivoi Kansalaisen asiointitilin tilit, joilla ei ole käyttäjän yhteystietoja

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori

Valtori passivoi Kansalaisen asiointitilin tilit, joilla ei ole käyttäjän yhteystietoja

Tiedote.
Julkaistu: 05.08.2015 klo 15:35
Julkaisija: Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori passivoi torstaina 6.8.2015 kaikki Kansalaisen asiointitilin tilit, joiden käyttäjä ei ole ilmoittanut palveluun omia yhteystietojaan.

Yhteystietojen avulla Kansalaisen asiointitili lähettää tilin käyttäjälle automaattisen muistutusviestin, kun tämän Asiointitilille saapuu uusi viesti. Muistutuksen saa joko sähköpostina ja/tai tekstiviestinä.

Asiointitilin passivoimisen jälkeen viranomaiset eivät voi enää toimittaa tilille uusia viestejä.  Tästä tulee viranomaiselle aina ilmoitus, jolloin viranomainen tietää toimittaa viestinsä kansalaiselle vaihtoehtoisella tavalla.

Vanhat, aiemmin saapuneet viestit säilyvät Asiointitilillä normaalisti. Käyttäjä voi kirjautua Asiointitililleen jatkossakin normaalisti ja saa kirjauduttuaan pyynnön täydentää yhteystietonsa palveluun.

Aiemmin yhteystietojen täyttäminen ja muistutusviestin tilaaminen olivat vapaaehtoisia, mistä johtuen Asiointitilille lähetetyt viranomaisten viestit eivät aina tavoittaneet kansalaista. Valtori muutti Asiointitilin asetuksia alkukesästä, jonka jälkeen tilaus muistutusviestistä on mennyt automaattisesti päälle, kun Asiointitilin on ottanut käyttöön.

Valtori on myös lähettänyt Kansalaisen asiointitililtä automaattisen tekstiviesti- tai sähköpostimuistutuksen jokaiselle Asiointitilin käyttäjille, jolla ei ole ollut palvelussa valittuna kohtaa ”Lähetä tieto uudesta viestistä Asiointitilillä sähköpostiini/puhelimeeni”.

Kansalaisen asiointitililtä lähtee kuuden kuukauden välein automaattinen muistutusviesti omien yhteystietojen tarkistamisesta ja päivittämisestä niille palvelua käyttäville kansalaisille, jotka eivät ole puoleen vuoteen päivittäneet yhteystietojaan.

Mikä Kansalaisen asiointitili?

Kansalaisen asiointitili on paperipostin korvaava viestintäkanava kansalaisen ja palvelun käyttöön ottaneiden viranomaisten välillä. Sen kautta viranomaiset voivat lähettää kansalaisille päätöksiään ja muita asiakirjoja tietoturvallisesti sähköisesti. Asiointitilin on ottanut käyttöönsä jo noin 316 000 kansalaista ja siihen on liittänyt palvelujaan 96 viranomaista.

Asiointitilille palvelujaan liittäneet julkishallinnon organisaatiot on listattu osoitteeseen: https://asiointitili.suomi.fi/Authority

Lisätietoja

Kansalaisen asiointitili, www.asiointitili.fi

Asiointitilin käyttäjätuki: Kansalaisneuvontapalvelu, p. 0295 000, www.kansalaisneuvonta.fi

Viranomaisille: Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori, asiointitili[at]valtori.fi

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori tuottaa toimialariippumattomat ict-palvelut koko valtionhallinnolle. Valtori huolehtii keskitetysti, asiakkaiden tarpeiden pohjalta tarjoamiensa ict-ratkaisujen hankinnasta, toimivuudesta, ylläpidosta ja kehittämisestä. Näin valtionhallinnon organisaatiot voivat keskittyä omaan perustoimintansa ja siihen liittyvän tietotekniikan kehittämiseen.

Valtion tieto- ja viestintätekniikkapalveluiden järjestämistä koskevan lain perusteella Valtoriin siirretään noin 80 valtionhallinnon viraston ja laitoksen toimialariippumattomat ict-tehtävät vuosien 2014–2015 aikana. Vuoden 2015 lopussa Valtorissa arvioidaan työskentelevän noin 1000 ict-ammattilaista. Valtorin vastuulle siirtyy noin 30–35  prosentin osuus valtionhallinnon ict-kuluista.

Lisätietoa Valtorista: www.valtori.fi

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs