Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Valtiovarainministeriön työryhmä selvittämään arvopaperikeskusasetuksen voimaantuloa ja osakeomistuksen julkisuutta

Valtiovarainministeriö

Valtiovarainministeriön työryhmä selvittämään arvopaperikeskusasetuksen voimaantuloa ja osakeomistuksen julkisuutta

Tiedote.
Julkaistu: 19.03.2014 klo 11:16
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

EU:n arvopaperikeskusasetus tulee voimaan syksyllä 2014. Suomen lainsäädäntöön on sen johdosta tehtävä merkittäviä muutoksia, joiden valmisteluun ministeri Vapaavuori on päättänyt asettaa työryhmän.

Toimeksiannon mukaan työryhmän on arvioitava erityisesti arvopaperien säilytysmallien laajentumisen ja markkinarakenteiden yhdentymisen vaikutuksia osakeomistuksen julkisuuteen. Työryhmän on huomioitava markkinoiden avaamiseen tähtäävät arvopaperikeskusasetuksen säännökset ja tavoitteet. Huomiota tulee kiinnittää myös yhteismarkkinoiden hyötyjen kanavoitumiseen suomalaisille markkinaosapuolille ja sijoittajille.

Työryhmän on pyrittävä löytämään ratkaisut omistajatietojen keräämiseen, säilyttämiseen ja julkisena pitämiseen mallilla, joka mahdollistaisi sen, että suomalaisten sijoittajien omistusta koskeva tieto voidaan pitää jatkossakin julkisesti saatavilla.

Työryhmän toimikausi on 26.3. – 30.6.2014. Lausuntokierrosta seuraava hallituksen esitys laaditaan virkatyönä syksyllä 2014.

Valtiovarainministeriö asettaa erikseen laajan seurantaryhmän seuraamaan ja arvioimaan työryhmän työtä osakeomistuksen julkisuuteen liittyvien ehdotusten osalta. Ryhmä seuraa myös tämän jälkeistä valtiovarainministeriön virkatyötä.

Lisätietoja:

yksikönpäällikkö Tuija Taos p. 02955 30309

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs