Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Valtiovarainministeriö ryhtyy toimiin VTV:n ratkaisun perusteella

Valtiovarainministeriö

Valtiovarainministeriö ryhtyy toimiin VTV:n ratkaisun perusteella

Tiedote.
Julkaistu: 23.05.2014 klo 12:50
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Valtiovarainministeriö aikoo ottaa huomioon Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) johtopäätökset Kreikan ja Espanjan vakuusjärjestelyjen hoitamisesta. Ministeriö varmistaa, että vastedes hankinnat dokumentoidaan asianmukaisesti. Lisäksi ministeriö on jo järjestänyt virkamiehille lisäkoulutusta hankintalaista.

Valtiontalouden tarkastusvirasto arvioi asiaa kantelun perusteella. Kantelija arvosteli valtiovarainministeriön toimintaa erityisesti oikeudellisten asiantuntijapalvelujen hankinnassa. Tarkastusvirasto havaitsi puutteita etenkin hankintojen dokumentoinnissa.

- Dokumentoinnissa on ollut puutteita. Otamme nämä moitteet dokumentoinnin puutteesta nöyrinä vastaan. Vastedes tähän asiaan kiinnitetään ministeriössä erityistä huomiota, sanoo alivaltiosihteeri Tuomas Saarenheimo.

VTV ei löytänyt valtiovarainministeriön hankintaprosessista lainvastaisuuksia eikä valtion rahojen väärinkäyttöä. Ministeriön sisäisiä ohjeita ei kuitenkaan täysin noudatettu.

- Se kansainvälinen, kansallinen ja poliittinen viitekehys sekä aikaikkuna, jossa päätökset tehtiin, on kuvattu ministeriön VTV:lle antamassa lausunnossa. Tilanne tuolloin vuosina 2011-12 oli hyvin poikkeuksellinen, Saarenheimo sanoo.

VTV:n tiedote

Lisätietoja:

Alivaltiosihteeri Tuomas Saarenheimo, puh. 02955 30350

Liitetiedostot

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs