Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Valtiovarainministeri Rinne keskittyy ensi viikolla minihallitusneuvotteluihin

Valtiovarainministeriö

Valtiovarainministeri Rinne keskittyy ensi viikolla minihallitusneuvotteluihin

Tiedote.
Julkaistu: 13.06.2014 klo 15:35
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Valtiovarainministeri Antti Rinne ei osallistu ensi viikon EU-kokouksiin, koska hän keskittyy minihallitusneuvotteluihin. Suomea edustaa Luxemburgissa pysyvä edustaja, suurlähettiläs Pilvi-Sisko Vierros-Villeneuve ja alivaltiosihteeri Tuomas Saarenheimo.

– Ensi viikolla asetan etusijalle Suomen tilanteen ja alkavat minihallitusneuvottelut. Näissä neuvotteluissa linjataan hallituskauden tärkeimmät asiakohdat. Katson, että Suomen kannalta on nyt tärkeämpää olla kotimaassa ajamassa tärkeitä asioita, kuten talouskasvun lisäämistä ja työllisyyden kohentamista, Rinne sanoo.

Ministeri Rinne pääsee osallistumaan EU-kokouksiin jo pari viikkoa myöhemmin, sillä euroryhmä kokoontuu jälleen 7. heinäkuuta ja Ecofin 8. heinäkuuta.

Euroryhmän valtiovarainministerit kokoontuvat Luxemburgissa torstaina 19. kesäkuuta. Perjantaina Luxemburgissa järjestetään EU:n valtiovarainministerien Ecofin-neuvoston kokous.

Ministerit käsittelevät kokouksissa muun muassa jäsenvaltioille ja euroalueelle annettavia suosituksia osana eurooppalaista ohjausjaksoa. Asialistalla on myös suositus euron käyttöönotosta Liettuassa ja emo-tytäryhtiödirektiivin muuttaminen. Lisäksi komissio esittelee talousarvioesityksensä vuodelle 2015.

Euroryhmässä ovat lisäksi esillä Kyproksen sopeutusohjelman 4. väliarvio, Kreikan tilannekatsaus, Irlannin ohjelman jälkeinen valvonta ja tilannekatsaus pankkiunionin valmistelutilanteeseen.

Lisätietoja:

erityisavustaja Paavali Kukkonen, puh. 02955 30411
neuvotteleva virkamies Susanna Ikonen (kokousasiat), puh. 02955 30049

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs