Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Valtio haluaa laajentaa sähköistä asiointia Suomessa: Kansalaisen asiointitilin käyttäjämäärä kaksinkertaistunut

Valtiovarainministeriö

Valtio haluaa laajentaa sähköistä asiointia Suomessa: Kansalaisen asiointitilin käyttäjämäärä kaksinkertaistunut

Tiedote.
Julkaistu: 22.01.2014 klo 09:28
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Valtiovarainministeriö ja Valtiokonttori tiedottavat

Kansalaisten ja viranomaisten väliseen viestintään tarkoitetun Kansalaisen asiointitilin käyttäjämäärä on kaksinkertaistunut noin puolessa vuodessa. Tällä hetkellä palvelua käyttää jo yli 40 000 kansalaista ja yli 90 julkishallinnon organisaatiota on ilmoittanut haluavansa ottaa Asiointitilin käyttöönsä vuoden 2014 aikana. Esimerkiksi poliisin lupapalveluissa Asiointitilin käyttö tulee mahdolliseksi vuoden 2014 lopulla.

Asiointitili korvaa sen käyttöön ottaville kansalaisille paperipostin ja tarjoaa ajasta ja paikasta riippumattoman turvallisen sähköisen viestinvälityskanavan ja postilaatikon viranomaisasiointiin. Syksyn 2013 aikana Asiointitilin käyttäjämäärä kasvoi noin 5 000 - 6 000 henkilöllä kuukaudessa.

- Hienoa että yhä useampi on ottanut nyt asiointitilin käyttöön. Parhaimmillaan sähköinen asiointi on asiakkaalle se mukavin ja helpoin tapa toimia. Meidän on Suomessa nyt syytä vauhdittaa tätä kehitystä ja kannustaa yhä useampia viranomaisia tuomaan palveluitaan sähköisiin kanaviin, toteaa kunta- ja hallintoministeri Henna Virkkunen.

Taloudellisesti kannattava vaihtoehto

Kansalaisen asiointitilin käyttöönotto on viranomaisille myös taloudellisesti kannattava vaihtoehto. Viranomaisten ei tarvitse itse määritellä, rakentaa ja ylläpitää omaa turvallista viestintäkanavaa asiakkailleen, vaan he voivat ottaa käyttöön valmiin ja keskitetysti rahoitetun palvelun suhteellisen vähällä omalla työpanoksella.

Kansalaisen asiointitilistä vastaava Valtion IT-palvelukeskus tarjoaa viranomaisille useita erilaisia vaihtoehtoja ottaa palvelu käyttöön. Näistä helpoimmat ovat organisaation sähköpostijärjestelmän liittäminen Asiointitiliin, jolloin viranomainen voi lähettää ja vastaanottaa asiointitiliviestejä suoraan omasta sähköpostiohjelmastaan. Viranomainen voi myös liittää oman tietojärjestelmänsä Asiointitiliin ja toimittaa dokumentteja ja viestejä sieltä automaattisesti kansalaisten asiointitileille.

Asiointitilin käyttöala laajenee

Kun palvelunsa Asiointitiliin liittäneiden viranomaisten määrä kasvaa, myös käyttö kansalaisten keskuudessa lisääntyy. Tästä hyvänä esimerkkinä on Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS, joka on ottanut Kansalaisen asiointitilin ensisijaiseksi viestintäkanavaksi potilasviestinnässään. Kun organisaatio päättää ohjata asiakas-viestintänsä kulkemaan ensisijaisesti Asiointitilin kautta, myös asiakkaat ottavat palvelun käyttöönsä. Tämä edellyttää kuitenkin sitä, että valitaan yksi kanava ja tietoisesti tarjotaan sitä asiakkaiden käyttöön kaikissa asiakaspalvelutilanteissa.

Sähköisen asioinnin yleistymistä Suomessa halutaan myös vauhdittaa nykyisestä. Tulevaisuudessa myös yritysten asiointia viranomaisten kanssa ohjataan kulkemaan asiointitilin kautta. Tanskassa asiointitili on jo pakollinen viranomaisten ja yritysten välisen viestinnän kanava ja kansalaisille se tulee pakolliseksi marraskuussa 2014.

Lisätietoja:

Valtiovarainministeriö, JulkICT-toiminto
Neuvotteleva virkamies Marjukka Ala-Harja
p. 02955 30489, etunimi.sukunimi(at)vm.fi

Valtiokonttori, Valtion IT-palvelukeskus
Palvelupäällikkö Kimmo Mäkinen
p. 050 396 0050, etunimi.sukunimi(at)valtiokonttori.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs