Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Vaalimaan tehoiskussa paljastui ajopiirturien käytössä paljon puutteita

Tulli

Vaalimaan tehoiskussa paljastui ajopiirturien käytössä paljon puutteita

Tiedote.
Julkaistu: 21.02.2015 klo 08:00
Julkaisija: Tulli

Vaalimaan tulli järjesti tiistaina 17.2.2015 ajopiirturien tarkastusiskun. Tulli tarkasti tehoiskun aikana 36 ajoneuvon ajopiirturit. Piirturien käytössä ilmeni useita ongelmia.

Huomautuksen piirturin keskiötietojen puutteellisesta täyttämisestä sai 19 kuljettajaa. Yhtä kuljettajaa sakotettiin kiekon keskiötietojen puuttumisesta.

Ajo- ja lepoajoista sai huomautuksen kaksi kuljettajaa ja kolmea sakotettiin. Sakotetut olivat joko ylittäneet sallitun vuorokautisen ajoajan tai eivät olleet pitäneet vaadittua vuorokautista lepoaikaa.

Edellisen piirturilevyn puuttuminen toi sakon neljälle kuljettajalle.

Tulli teki tarkastusiskun yhteydessä myös raskaan liikenteen kuntoisuustarkastuksia. Tarkastetuista ajoneuvoista yksi osoittautui niin huonokuntoiseksi, että se oli palautettava takaisin Venäjälle. Rekan ensimmäisen akselin jarrut puolsivat yli 50 prosenttia ja lisäksi mm. pakoputki oli rikki ja moottori vuosi öljyä. Lisäksi ajopiirturi oli katsastamatta, piirturin keskiötiedot olivat puutteelliset ja piirturi myös piirsi väärin.

Kaikki iskussa tarkastetut ajoneuvot olivat venäläisiä.

Lisätiedot:tullitarkastaja Jukka Nokka, Vaalimaan tulli, p. 040 332 5472

Liitetiedostot

Suomen tulli on osa Euroopan unionin tullijärjestelmää. Tulli on valtiovarainministeriön tulosohjaama virasto, joka toimii yhteistyössä elinkeinoelämän sekä kotimaisten ja ulkomaisten viranomaisten kanssa. Tullin palveluksessa on noin 2 300 henkilöä.

Seuraa meitä Twitterissä ja Facebookissa

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs