Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Vaalimaan rajanylityspaikan aikojen varaus tavaraliikenteelle käynnistyy tänään osoitteessa www.evpa.fi

Pilgrim Oy

Vaalimaan rajanylityspaikan aikojen varaus tavaraliikenteelle käynnistyy tänään osoitteessa www.evpa.fi

Tiedote.
Julkaistu: 03.12.2014 klo 15:07
Julkaisija: Pilgrim Oy

Vaalimaan rajanylityspaikan Venäjälle suuntautuvalle liikenteelle suunnattu uusi ennakkovarauspalvelu otetaan virallisesti käyttöön tavaraliikenteen osalta 15.12.2014 ja henkilöliikenteen osalta 19.1.2015. Palvelu on käyttäjilleen ilmainen ja toimii osoitteessa  www.evpa.fi Palvelu on pakollinen kaikille Suomesta Venäjälle matkustaville kuljettajille vain Vaalimaan rajanylityspaikalla.

Ennakkovarauspalvelulla testataan, miten varauspalvelu voisi loiventaa ruuhkahuippuja tulevaisuudessa. Pidemmän aikavälin tavoitteena on sujuvoittaa liikennettä ja lisätä liikenneturvallisuutta liikennemääriä tasoittamalla.

Varauspalvelu perustuu yksinkertaiseen toimintamalliin. Kuljettaja suunnittelee ajan, jolloin hän haluaa ylittää rajan ja varaa rajanylitysajan internetistä osoitteessa www.evpa.fi, Vaalimaan Rajahovin yhteydessä olevasta itsepalvelupisteestä tai 24/7 palvelevasta puhelinkeskuksesta ennen rajalle saapumista. Ajan varattuaan kuljettaja voi ajaa rajanylityspaikalle. Rajanylitys varataan tasatunnein alkavalle tunnin jaksolle, jonka aikana rajanylitys on mahdollinen. Autoilijoilla on tunnin aikaväli saapua rajanylityspaikalle.  Ajan voi myös vaihtaa.

Mikäli henkilöliikenteen kuljettajat eivät halua varata aikaa etukäteen, voivat he ilmoittautua jonoon Teboil Rajahovi Vaalimaalla sijaitsevilla itsepalvelupäätteillä. Tavaraliikenteen kuljettajat voivat ilmoittautua jonoon Vaalimaan odotusalueella tai kirjautua palveluun myös Kotkan ja Haminan satamissa olevissa itsepalvelupisteissä. Osa palvelun kapasiteetista varataan jonossa oleville.

Palvelun kamerat tunnistavat ajan varanneen kuljettajan auton rekisterikilven ja päästävät kuljettajan ajamaan rajanylityspaikalle. Ne, jotka eivät ole varanneet aikaa, opastetaan kääntymään takaisin ja varaamaan aika puhelimitse tai Rajahovin itsepalvelupisteestä.

– Vaalimaan valaistus- ja telematiikkaurakka etenee aikataulun mukaisesti ja esim. ennakkovarauspalvelun tarvitsema liikennevaloliittymä valmistuu joulukuun aikana. Tästä johtuen henkilöliikenteen käyttöönotto tapahtuu 19.1.2015 ja aikojen varaukset aloitetaan 5.1.2015. Uudesta palvelusta kertovien esitteiden  jakelusta kuljettajille on sovittu rajanylityspaikkojen, huoltoasema Rajahovin ja viisumeja myöntävien konsulaattien kanssa. Sähköinen ajanvarausjärjestelmä on edullisempi tapa helpottaa ruuhkia kuin uusien teiden ja kaistojen rakentaminen, kertoo projektipäällikkö Jyrki Järvinen Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta.

Osa Suomen älyliikenteen strategiaa
Rajaliikenteen ennakkovarauspalvelu on osa Suomen älyliikenteen strategiaa. Palvelun tilaaja on Kaakkois-Suomen ELY-keskus ja tietokannan omistaa Liikennevirasto. Palvelun tarjoajana toimii GoSwift. Näiden lisäksi hankkeessa ovat mukana Tulli, rajavartiolaitos sekä liikenne- ja viestintäministeriö. Hankkeen edistämisessä tehdään yhteistyötä myös Venäjän rajaviranomaisten kanssa.  Lisätietoja:
Jyrki Järvinen
                    
Projektipäällikkö 
                
Kaakkois-Suomen ELY-keskus             
Puh: 02 95 029 171
                
S-posti: jyrki.jarvinen@ely-keskus.fi        
www.evpa.fi

Liitetiedostot

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs