Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Upea Suitian kartanolinna on nyt myynnissä

Senaatti-kiinteistöt

Upea Suitian kartanolinna on nyt myynnissä

Tiedote.
Julkaistu: 07.10.2014 klo 08:55
Julkaisija: Senaatti-kiinteistöt

Senaatti-kiinteistöt on tänään 7.10. laittanut myyntiin Suitian kartanolinnan ja siihen liittyvät mittavat maa- ja metsäalueet sekä lukuisat alueen muut rakennukset. www.suitiankartano.fi  Kartanon komea historia ulottuu aina 1400-luvulle saakka, ja päärakennuksena toimiva 1540-luvulla rakennettu kartanolinna on vanhin Suomessa säilynyt rakennustyyppinsä edustaja.  Linnan puisto on peräisin 1500-luvulta. Tilalla oleva runsas rakennuskanta soveltuu moniin tarkoituksiin.  Suitian tilakokonaisuus on nyt historiansa käännekohdassa ja sille haetaan uutta toimintamuotoa.

Suitian kartano sijaitsee Siuntiossa, viidenkymmenen kilometrin etäisyydellä Helsingistä ja käsittää runsaan rakennuskannan ja maatalouskeskuksen lisäksi noin 770 hehtaaria maata. Kokonaisuus muodostuu useista eri kiinteistöistä.  Kaiken kaikkiaan rakennuksia alueella on yli 60. Välittömästi kartanon pihapiirin äärellä ovat eri-ikäiset maatalouden tuotantorakennukset, tilan työntekijöiden asuinrakennukset sekä entinen sotainvalidien asuntola ja kuntoutuskeskus Harjulinna.   Päärakennuksessa eli linnassa on 1 300 neliömetriä tilaa. Linna on hyvin säilynyt, ja se on peruskorjattu vuosina 1997−1999.

Suitia on ollut viimeksi Helsingin yliopiston käytössä vuoteen 2006 saakka. Valtiolla ei ole kiinteistölle enää käyttöä, joten Senaatti-kiinteistöt on laittanut myyntiin kartanolinnan ja siihen liittyvät mittavat maa- ja metsäalueet. 

Myynti tarjousten perusteella

Senaatti-kiinteistöt myy valtion toimintatavan mukaisesti Suitian tarjousten perusteella.  Valtio voi myydä kiinteistöomaisuuttaan vain käypään hintaan.  Yli 10 milj. euron arvoisista kaupoista tarvitaan eduskunnan päätös.   ”Tarjouskilpailu on kaksivaiheinen.  Ensimmäisessä vaiheessa pyydämme kiinnostuneita ilmoittautumaan tarjouskilpailuun ja esittämään alustavat suunnitelmat kohteen käyttötarkoituksesta, ehdot kaupan toteutumiselle sekä alustavan käsityksen kohteen arvosta.  Varsinainen tarjouskilpailu sitovine tarjouksineen järjestetään marras-joulukuussa 2014 ”, valottaa myyntiprosessia myyntipäällikkö Esa Pentikäinen Senaatti-kiinteistöistä.  

Ainutlaatuinen kohde – komea historia

Suitian kartanolinnalla on ainutlaatuisen kiinnostava historia. Tila perustettiin vuonna 1420, ja se siirtyi 200 vuoden ajaksi suuraateliselle Fleming-suvulle. Valtaneuvos Erik Fleming rakennutti kartanolinnan 1540-luvulla, ja sotamarsalkka Claes Fleming omisti tilan vuosina 1560 - 1597.  Suitia siirtyi Suomen valtion omistukseen vuonna 1934. Linna on vanhin Suomessa säilynyt rakennustyyppinsä edustaja.   Myös linnaa ympäröivä puisto on peräisin 1500-luvulta. Kartanon pellot ja maatilan rakennukset ovat tällä hetkellä vuokralla.  Tilalla oleva runsas rakennuskanta soveltuu moniin tarkoituksiin.    

Suitia on suojeltu kohde, ja tarjouksen tekijöiden tulee ottaa huomioon kiinteistön kulttuurihistorialliset ominaispiirteet ja suojelutilanne. Senaatti-kiinteistöt on teettänyt Suitiasta toimintatapansa mukaisesti rakennushistoriallisen selvityksen, joka tukee myytävän kohteen ominaispiirteiden, säilyneisyyden ja merkityksen arviointia sekä suojelun tarpeiden sekä tavoitteiden määrittämistä.   

Esittelymateriaalia:

Kartanolinnaan voi tutustua verkkosivustolla www.suitiankartano.fi

Kuvamateriaalia Suitiasta voi ladata Senaatti-kiinteistöjen kotisivuilta aineistopankista

Lisätietoja löytyy myös Senaatti-kiinteistöjen myyntisivustolta www.senaattimyy.fi  

Lisätietoja:

Myyntipäällikkö Esa Pentikäinen, Senaatti-kiinteistöt p. 0205 811 767

 

 

Senaatti-kiinteistöt on valtion työympäristö- ja toimitila-asiantuntija, jonka tehtävänä on vastata myös valtion kiinteistövarallisuuden myynneistä. Senaatti-kiinteistöt on julkinen toimija, joka noudattaa myynneissä avointa ja syrjimätöntä menettelyä. Kohteet myydään pääsääntöisesti tarjousten perusteella.  Suoria hintaneuvotteluja Senaatti-kiinteistöt voi käydä vain kuntien kanssa.  Senaatti-kiinteistöjen hallitus päättää kaikista kiinteistökaupoista 5 miljoonaan euroon saakka. Sen jälkeen toimivalta siirtyy maan hallitukselle, ja yli 10 milj. euron kaupoista päättää eduskunta.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs