Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Työryhmä parantamaan vanhusten palveluasumisen laadun ja hinnoitteluperusteiden vertailua

Työ- ja elinkeinoministeriö

Työryhmä parantamaan vanhusten palveluasumisen laadun ja hinnoitteluperusteiden vertailua

Julkaistu: 10.02.2010 klo 11:30
Julkaisija: Työ- ja elinkeinoministeriö

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen on asettanut työryhmän parantamaan kuluttajan valinnan mahdollisuutta asumiseen liittyvissä sosiaali- ja terveyspalveluissa. Työryhmän työn tulee valmistua vuoden 2010 lokakuun loppuun mennessä.

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen on asettanut työryhmän parantamaan kuluttajan valinnan mahdollisuutta asumiseen liittyvissä sosiaali- ja terveyspalveluissa. Työryhmän työn tulee valmistua vuoden 2010 lokakuun loppuun mennessä.

 

Asiakkaan valinnan mahdollisuuksien parantaminen edellyttää, että asiakas voi aidosti verrata eri palveluja ja palvelukokonaisuuksia sekä niiden sisältöä, hinnoitteluperusteita ja hintoja keskenään. Nyt perustetun työryhmän tehtävänä on tehdä ehdotukset palveluja ja niiden hinnoittelua koskevan vertailtavuuden vaatimista toimenpiteistä. Työssä keskitytään vanhusten palveluasumiseen

 

Työryhmän puheenjohtajaksi on nimitetty hallitusneuvos Antti Riivari työ- ja elinkeinoministeriöstä. Työryhmässä ovat edustettuina työ- ja elinkeinoministeriön lisäksi sosiaali- ja terveysministeriö, ympäristöministeriö, Suomen Kuntaliitto, Kuluttajavirasto, Sosiaalialan Työnantaja- ja Toimialaliitto, Terveys- ja Sosiaalialan Yrittäjät sekä Asumispalvelusäätiö.

 

Kuluttajavirasto ja lääninhallitukset selvittivät keväällä 2009 yksityisten vanhusten palvelutalojen palveluja ja niiden hintaa. Selvityksen kohteena oli 66 palvelutaloa 24 paikkakunnalla. Selvityksen yhteenvetona todettiin, että hinnat ja palvelut vaihtelevat hyvin paljon. Samanniminen palvelu voi sisällöltään olla hyvin erilainen eri palvelutaloissa. Todettiin myös, että asumisen hinta syntyy monesta eri tekijästä. Hinnoitteluperusteet vaihtelevat suuresti.

 

Työ- ja elinkeinoministeriö linjasi syksyllä 2009 tavoitteensa hyvinvointialan työ- ja elinkeinopoliittiseksi kehittämiseksi. Nämä tavoitteet korostavat palvelujärjestelmän kehittämistä asiakkaan palvelutarpeiden lähtökohdista.

 

Lisätiedot:

hallitusneuvos Antti Riivari, TEM, puh. 050 563 5129

kehitysjohtaja Ulla-Maija Laiho, TEM, 040 826 8767

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs