Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Tullin suora sanoma-asiointi nopeuttaa yritysten tuonnin ja passituksen sanomailmoittamista

Tulli

Tullin suora sanoma-asiointi nopeuttaa yritysten tuonnin ja passituksen sanomailmoittamista

Tiedote.
Julkaistu: 12.11.2014 klo 09:00
Julkaisija: Tulli

Tulli panostaa voimakkaasti sähköisen asioinnin kehittämiseen ilmoitusmenettelyissään ja kiinnittää erityistä huomiota palvelun toimintavarmuuteen ja tietoturvaan.  Suoran sanoma-asioinnin laajeneminen tänä vuonna tuontiin ja passitukseen merkitsee yrityksille ajan ja kustannusten säästöä.

Suora sanoma-asiointi on ollut mahdollista useaan Tullin sovellukseen: vienti-, yleisilmoitus- ja EMCS-järjestelmään sekä Ahvenanmaan verorajajärjestelmään.  Tänä syksynä Tulli tarjoaa yrityksille suoran sanoma-asioinnin myös tuonti- ja passitusjärjestelmiin.

Ensimmäiset pilottiyritykset ovat aloittaneet tuotannon, ja muut yritykset ovat voineet hakeutua testaukseen toukokuun 2014 jälkeen. Muiden suoran sanoma-asioinnin asiakkaiden tuotannon aloitus tehdään porrastetusti, millä varmistetaan käyttöönoton sujuvuus.

Suoraa sanoma-asiointiratkaisua tuonnissa ja passituksessa ovat pilotoineet yhteistyössä Tullin kanssa DB Schenker Oy, Nurminen Logistics Services Oy, Etelä Suomen Sijoitus Oy, Centos Central Logistics Oy ja F1 Express Oy.  

Intrastat-järjestelmässä suora sanoma-asiointi tulee mahdolliseksi vuoden 2015 alkupuolella.  Pilottiyritykset on valittu, ja asiakastestaukset alkavat vuoden 2014 lopulla.

Yrityksillä on hyviä käyttökokemuksia

Sanoma-asioinnin avulla yritykset voivat liittää Tullin kanssa asioimisen osaksi omia työprosessejaan ja tietojärjestelmiään. Yritykset ovat olleet tyytyväisiä suoran sanoma-asioinnin nopeuteen ja palvelutasoon.  Myös toimintavarmuuden on todettu parantuneen.  Ilmoitusten käsittelyaikojen lyhentyminen on mahdollistanut myös asiakkaiden omien työprosessien kehittämisen.

Suora sanoma-asiointi tuonnissa ja passituksessa edellyttää XML-muotoisten sanomien käyttöä, Tullin lupaa sekä hyväksytysti suoritettua asiakastestausta Tullin kanssa.

Tulli-ilmoituksista yli 90 prosenttia tehdään jo sähköisesti. Sähköisistä asiakassanomista jo reilusti yli puolet tulee suoran sanoma-asioinnin kautta, joka on ollut käytössä Tullin ja yritysten välisessä sanomaliikenteessä vuoden 2010 kesäkuusta lähtien. Sen avulla sähköinen tulliasiointi on jo lähes reaaliaikaista.

Lisää suoran sanoma-asioinnin asiakkaaksi hakeutumisesta, testauksesta ja teknisistä määrityksistä voi lukea Sanomapohjainen asiointi Tullissa -oppaista Tullin internetsivuilta osoitteesta

http://www.tulli.fi/fi/yrityksille/sahkoinenasiointi/index.jsp

Lisätietoja:
tulliylitarkastaja Juha H Lempiäinen 040 332 2710

Suora sanoma-asiointi = Tullin asiakkaan tietojärjestelmä voi lähettää tietoturvallisesti sanomia Tullin järjestelmiin internetin yli sekä noutaa Tullin järjestelmistä tuotettuja vastaussanomia.

Suomen tulli on osa Euroopan unionin tullijärjestelmää. Tulli on valtiovarainministeriön tulosohjaama virasto, joka toimii yhteistyössä elinkeinoelämän sekä kotimaisten ja ulkomaisten viranomaisten kanssa. Tullin palveluksessa on noin 2 300 henkilöä.

Seuraa meitä  Twitterissä https://twitter.com/SuomenTulli  ja Facebookissa https://www.facebook.com/pages/Tulli/289437981239343?fref=ts

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs