Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Tullin haaviin ennätykselliset 54 kiloa amfetamiinia

Tulli

Tullin haaviin ennätykselliset 54 kiloa amfetamiinia

Tiedote.
Julkaistu: 05.02.2014 klo 12:00
Julkaisija: Tulli

Tulli takavarikoi 54 kiloa amfetamiinia Vuosaaren satamassa tammikuun lopussa. Kyseessä on suurin yksittäinen Suomessa koskaan takavarikoitu amfetamiinierä.

Tulli suoritti tullivalvontaa Saksasta saapuviin matkustajiin, kun se kiinnitti huomiota ajoneuvoon, jossa oli kaksi bulgarialaista naista. Ajoneuvo ohjattiin läpivalaisuun, jossa sen rakenteista paljastui kätkötila. Kätkötilassa oli 54 kiloa amfetamiinia.

Mikäli amfetamiinierä olisi päätynyt Suomessa katukauppaan asti, siitä olisi saatu satoja tuhansia käyttöannoksia. Erän katukauppa-arvo olisi yli miljoona euroa.

Esitutkinta asiassa on kesken ja tapaus siirtyy syyttäjälle huhtikuussa 2014. Helsingin käräjäoikeus vangitsi naiset tammikuussa todennäköisin syin epäiltyinä. Rikoksen selvittämiseksi on aloitettu kansainvälinen yhteistyö asiaan liittyvien maiden kanssa.

Tämän tyyppisissä suurissa salakuljetuserissä rikosten paljastaminen vaatii Tullilta ulkomaankaupan ja -liikenteen sekä niiden eri toimijoiden tuntemusta. Huumeet löytyivät Tullin ennakkoprofiloinnin ja henkilöiden puhuttamisen ansiosta, sekä ajoneuvojen läpivalaisutekniikkaa hyödyntämällä.

Lisätietoja: rikostorjuntapäällikkö Hannu Sinkkonen, p. 040 332 4389

Liitetiedostot

Suomen tulli on osa Euroopan unionin tullijärjestelmää. Tulli on valtiovarainministeriön tulosohjaama virasto, joka toimii yhteistyössä elinkeinoelämän sekä kotimaisten ja ulkomaisten viranomaisten kanssa. Tullin palveluksessa on noin 2 300 henkilöä.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs