Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Tullin asiakaspalvelu seitsemällä paikkakunnalla yhteen päivään viikossa 1.3.2016 alkaen

Tulli

Tullin asiakaspalvelu seitsemällä paikkakunnalla yhteen päivään viikossa 1.3.2016 alkaen

Tiedote.
Julkaistu: 23.02.2016 klo 09:00
Julkaisija: Tulli

Tulli tarjoaa asiakkaillensa Jyväskylässä, Kokkolassa, Lahdessa, Oulussa, Raumalla, Tampereella ja Vaasassa asiakaspalvelua yhtenä päivänä viikossa 1.3.2016 alkaen. Lisäksi Tulli esittää asiakaspalvelun lakkauttamista edellä mainituissa toimipaikoissa 1.6.2016 alkaen sitä mukaa kuin hyvän hallintotavan edellyttämä asiointi on järjestetty ja valtiovarainministeriön alueellistamisen koordinointiryhmä on hyväksynyt Tullin esityksen.

Tullin asiakaspalvelu supistuu yhteen päivään viikossa Jyväskylässä, Kokkolassa, Lahdessa, Oulussa, Tampereella ja Vaasassa 1.3.2016 alkaen. Lisäksi Rauman toimipaikalla jatketaan asiakaspalvelua nykyisen käytännön mukaisesti yhtenä päivänä viikossa.

Tullin asiakaspalvelu palvelee kello 8―16.15 seuraavasti: Jyväskylässä tiistaisin, Kokkolassa torstaisin, Lahdessa maanantaisin, Oulussa keskiviikkoisin, Raumalla perjantaisin, Tampereella torstaisin ja Vaasassa tiistaisin.

Tulli selvittää lisäksi asiakaspalvelun rajoittamista yhteen päivään Hakkilan, Hangon, Porin, Tornion (Hallituskatu ja Etelätulli) ja Turun toimipaikoissa 1.6.2016 alkaen ja lakkauttamista sitä mukaan kuin hyvän hallintotavan edellyttämä asiointi on järjestetty ja valtiovarainministeriön alueellistamisen koordinointiryhmä on hyväksynyt Tullin esityksen.

Tullineuvonta neuvoo tarvittaessa

Pääosa Tullin palveluista on sähköisiä ja suurin osa asiakkaista käyttää niitä. Loput tiskiasioinnin palvelutarpeista on mahdollista hoitaa vaihtoehtoisilla asiointitavoilla. Toimipaikkojen asiakaspalvelumuutoksista ja vaihtoehtoisista asiointitavoista tiedotetaan Tullin verkkosivuilla suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi. Tarvittaessa Tullin henkilö- ja yritysneuvonta neuvoo asiakkaita tapauskohtaisesti.

Asiakaspalvelun uudelleenjärjestely ei aiheuta työntekijöiden vähennystarvetta

Asiakaspalvelun uudelleenjärjestely koskee myös Tullin asiakaspalvelussa työskenteleviä henkilöitä. Kaikille henkilöille, jotka työskentelevät toimipaikoissa, joissa asiakaspalvelu lakkautetaan, on löydetty korvaavaa työtä Tullissa.

Lisätietoja

Muutossivusto 
Sari Bjong, asiakaspalvelupäällikkö, p. 040 332 5063
Tom Ferm, asiakkuus- ja veronkantojohtaja, p. 040 332 2622

Suomen tulli on osa Euroopan unionin tullijärjestelmää. Tulli on valtiovarainministeriön tulosohjaama virasto, joka toimii yhteistyössä elinkeinoelämän sekä kotimaisten ja ulkomaisten viranomaisten kanssa. Tullin palveluksessa on noin 2 200 henkilöä.

Seuraa meitä Twitterissä ja Facebookissa

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs