Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Tulli takavarikoi 1 750 kartonkia laittomasti Suomeen tuotuja savukkeita Vartiuksessa

Tulli

Tulli takavarikoi 1 750 kartonkia laittomasti Suomeen tuotuja savukkeita Vartiuksessa

Tiedote.
Julkaistu: 05.09.2014 klo 10:00
Julkaisija: Tulli

Suomen tulli takavarikoi heinäkuun lopussa 1 750 kartonkia eli 350 000 savuketta, jotka oli hieman aikaisemmin salakujetettu Venäjältä Suomeen Vartiuksen tulliaseman kautta kuorma-autossa, muun lastin seassa.

Savukkeita oltiin lastaamassa Suomen puolella edelleen toiseen ajoneuvoon, kun Tullin partio saapui paikalle. Tulli ja Rajavartiosto ottivat kiinni kolme ulkomaalaista henkilöä.

Tulli on tutkinut juttua törkeänä veropetoksena. Epäiltyinä olevat kolme ulkomaalaista henkilöä ovat vangittuina. Savukkeista kannettavien verojen määrä on 90 000 euroa.

Paljastunut savukkeiden laiton maahan tuonti on suurimpia Pohjois-Suomen alueella moneen vuoteen. Yleisimmin paljastuneet laittomat savukkeiden tuontimäärät ovat muutamista kartongeista sataan kartonkiin. 

Lisätietoja: Tulliylitarkastaja Tuomo Kunnari, p. 040 332 8040

Liitetiedostot

Suomen tulli on osa Euroopan unionin tullijärjestelmää. Tulli on valtiovarainministeriön tulosohjaama virasto, joka toimii yhteistyössä elinkeinoelämän sekä kotimaisten ja ulkomaisten viranomaisten kanssa. Tullin palveluksessa on noin 2 300 henkilöä.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs