Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Tulli kunnioittaa työntekijöiden perusoikeuksia

Tulli

Tulli kunnioittaa työntekijöiden perusoikeuksia

Tiedote.
Julkaistu: 11.02.2015 klo 16:35
Julkaisija: Tulli

Vartti Etelä-Karjala uutisoi tänään Tullin johdon kieltäneen henkilöstöä allekirjoittamasta pääjohtaja Antti Hartikaista tukevaa nettiadressia. Helsingin Sanomat kertoo tänään samasta asiasta pääuutisen oheen liittämässään poiminnassa tukeutuen Vartti Etelä-Karjalan tietoihin. Vartti Etelä-Karjalan mukaan kiellot on annettu suullisesti, eikä lehdellä ole kirjallisia viestejä hallussaan. Vartti Etelä-Karjala väittää, että kyse on vt. pääjohtaja Leo Nissisen antamasta ohjeesta, jonka hallintojohtaja Hannu Lappi olisi välittänyt esimiehille.

Tulli kiistää Vartti Etelä-Karjalan ja Helsingin Sanomien esittämät tiedot. Tullin jokaisella työntekijällä on perustuslaillinen oikeus päättää itse omasta kannastaan.

Tullin käsityksen mukaan kieltoväitteitä on esitetty nimettömästi pääjohtaja Hartikaisen tukemiseksi perustetun nettiadressin keskustelupalstalla. Väitteiden johdosta valtiovarainministeriö on lähettänyt Tullille muistutusviestin työntekijöiden perusoikeuksista. Tullin johto on tiedostanut asiasta nousseen huolen ja pyytänyt esimiehiä huolehtimaan työntekijöiden perusoikeuksien toteutumisesta. Tulli suhtautuu vakavasti työntekijöiden perusoikeuksiin puuttumiseen.

Tämän tiedotteen laatimiseen mennessä Tullin johdon tietoon ei ole tullut tapauksia, jossa työntekijää olisi kielletty panemasta nimeään pääjohtaja Hartikaista tukevaan nettiadressiin.

Lisätiedot: Mika Parkkonen, Tullin viestintäjohtaja, 040 332 8893.

Suomen tulli on osa Euroopan unionin tullijärjestelmää. Tulli on valtiovarainministeriön tulosohjaama virasto, joka toimii yhteistyössä elinkeinoelämän sekä kotimaisten ja ulkomaisten viranomaisten kanssa. Tullin palveluksessa on noin 2 300 henkilöä.

Seuraa meitä Twitterissä ja Facebookissa

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs