Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Tullen gjorde rekordstort amfetaminbeslag på 54 kg

Tulli

Tullen gjorde rekordstort amfetaminbeslag på 54 kg

Pressmeddelande.
Publicerad: 05.02.2014 kl. 12:00
Utgivare: Tulli

Tullen beslagtog 54 kg amfetamin i Nordsjö hamn i slutet av januari. Det är det största enskilda amfetaminparti som någonsin tagits i beslag i Finland.

Vid sin tullövervakning av passagerare som anlände från Tyskland fäste tulltjänstemän uppmärksamhet vid ett fordon med två bulgariska kvinnor. Fordonet hänvisades till genomlysning, och i samband med den upptäcktes ett lönnutrymme i konstruktionerna. I lönnutrymmet hittades 54 kg amfetamin.

Ifall amfetaminpartiet hade nått gatuhandeln i Finland, skulle det ha räckt till hundratusentals doser. Gatuvärdet för partiet skulle ha varit mera än en miljon euro.

Förundersökningen pågår fortfarande och fallet går till åklagare i april 2014. Helsingfors tingsrätt häktade kvinnorna i januari på sannolika skäl misstänkta för brott. För att utreda brottet har man inlett internationellt samarbete med de länder som är kopplade till fallet.

För att kunna avslöja brott med dylika stora smuggelpartier måste Tullen ha kännedom om utrikeshandeln och -trafiken samt om olika aktörer i dessa branscher. Narkotikan hittades tack vare Tullens förhandsprofilering och samtal med personerna, samt genom att utnyttja tekniken som finns att tillgå för genomlysning av fordon.

Mera information: brottsbekämpningschef Hannu Sinkkonen, tfn 040 332 4389

Bilagor

Finska tullen är en del av Europeiska unionens tullsystem. Tullen är ett centralt ämbetsverk som resultatstyrs av finansministeriet. Tullen samverkar med näringslivet samt med finska och utländska myndigheter. Vid Tullen arbetar ca 2 300 personer.

Upptäck resten av företagets pressmaterial

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs