Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Tullen beslagtog 2 000 doser amfetamin i Torneå

Tulli

Tullen beslagtog 2 000 doser amfetamin i Torneå

Pressmeddelande.
Publicerad: 21.11.2014 kl. 10:00
Utgivare: Tulli

Tullen avslöjade i Torneå smuggling av amfetamin som klassificeras som mycket farlig narkotika.

Tullens patrull stoppade en finländare som kom från Sverige. Finländaren stoppades på Krannigatan som är en gata som förenar städerna Torneå och Haparanda. Vid tullkontrollen påträffades 184,5 gram 57-procentigt amfetamin hos personen. Denna mängd skulle ha utgjort ca 400 gram i gatuhandeln. Gatuvärdet på det beslagtagna amfetaminpartiet skulle ha varit cirka 12 000 euro, och amfetaminpartiet skulle ha räckt till cirka 2 000 doser. 

Enligt förundersökningen hade narkotikapartiet skaffats i Södra Sverige i syfte att distribueras vidare i Norra Finland.

Under förundersökningen har en person suttit häktad för grovt narkotikabrott och en person anhållen för grovt narkotikabrott. Fallet går inom kort vidare till åtalsprövning.

Mera information: undersökningsledare Alvi Heikka, tfn 040 332 8047

Bilder på beslagtagna amfetaminpaket finns bifogade

Bilagor

Finska tullen är en del av Europeiska unionens tullsystem. Tullen är ett ämbetsverk som resultatstyrs av finansministeriet. Tullen samverkar med näringslivet samt med finska och utländska myndigheter. Vid Tullen arbetar ca 2 300 personer.

Följ oss på Twitter https://twitter.com/SuomenTulli  och Facebook https://www.facebook.com/pages/Tulli/289437981239343?fref=ts

Upptäck resten av företagets pressmaterial

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs