Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Tullen beslagtog 1 750 kartonger med olagligt importerade cigaretter i Vartius

Tulli

Tullen beslagtog 1 750 kartonger med olagligt importerade cigaretter i Vartius

Pressmeddelande.
Publicerad: 05.09.2014 kl. 10:00
Utgivare: Tulli

Finska tullen beslagtog i slutet av juli 1 750 kartonger, dvs. 350 000 cigaretter, som hade smugglats från Ryssland till Finland via Vartius tullkontor i en lastbil bland den övriga lasten.

Man var i färd med att lasta om cigaretterna på ett annat fordon på den finska sidan av gränsen när Tullens patrull anlände till platsen. Tullen och Gränsbevakningen grep tre utländska personer.

Tullen har undersökt fallet som grovt skattebedrägeri. De tre utländska personerna som misstänks för brottet sitter häktade. Skattebeloppet för cigaretterna uppgår till 90 000 euro.

Den uppdagade olagliga importen av cigaretter är en av de största i norra Finland på många år. Vanligtvis varierar mängderna cigaretter som olagligt importeras och avslöjas från några enstaka kartonger till hundra kartonger.

Mera information: Tullöverinspektör Tuomo Kunnari, tfn 040 332 80

Bilagor

Finska tullen är en del av Europeiska unionens tullsystem. Tullen är ett ämbetsverk som resultatstyrs av finansministeriet. Tullen samverkar med näringslivet samt med finska och utländska myndigheter. Vid Tullen arbetar ca 2 300 personer.

Upptäck resten av företagets pressmaterial

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs