Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Tulevaisuuden kuusi -kampanja avataan tänään

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto

Tulevaisuuden kuusi -kampanja avataan tänään

Tiedote.
Julkaistu: 12.05.2016 klo 09:12
Julkaisija: Pohjois-Karjalan maakuntaliitto

Suomen satavuotisjuhlaohjelmaan valittu Tulevaisuuden kuusi -kampanja korostaa metsien merkitystä ja yhdessä tekemistä. Kampanja jatkaa Itsenäisyyden kuusen 1917 ja Kotikuusten 1967 perinteitä, mutta suuntaa kestävään kehitykseen, tulevaisuuteen ja sen tekijöihin: lapsiin ja nuoriin. Kampanjan tarkoitus on, että mahdollisimman moni suomalainen, Suomessa asuva, ulkosuomalainen ja Suomen ystävä istuttaisi juhlapuun tai metsikön vuonna 2017.

Valtakunnallista avaustapahtumaa vietetään tänään 12.5. Joensuussa.  Avauksessa metsässä kuullaan mm. Sibeliuksen Kuusi sellisti Jussi Makkosen soittamana sekä Tulevaisuuden kuusi -kappaleen kantaesitys.  Samalla käynnistyy laaja haastekampanja. Tilaisuus päättyy haastekuusien istuttamiseen.  Paikalla on laaja joukko kampanjan yhteistyökumppaneita ja tukijoita. Julkisuuden henkilöistä paikalle on mm. Kaisa Mäkäräinen. Maahanmuuttajiakaan ei unohdeta. 

Tilaisuus videoidaan ja lähetetään myös suorana Tulevaisuuden kuusi FB-sivulla https://www.facebook.com/tuku2017/ 

Jo tähän mennessä mukaan on ilmoittautunut mm. Suomen eduskunta, useita kaupunkeja ja organisaatioita sekä merkittäviä valtakunnallisia vaikuttajia eri tahoilta. Kampanja lienee kansainvälisin juhlavuoden ennakkotapahtuma, sillä sitä juhlistavat tänään myös Suomen ystävät ENO-verkkokoulussa (toimintaa 130 maassa) istuttamalla puita ympäri maailmaa. Suurlähetystöt ja Suomi-koulut ovat myös kiinnostuneita kampanjasta. 

Tänään avattiin Tulevaisuuden kuusi -verkkosivut, joilta saa tietoa mm. siitä, miten kampanjaan voi osallistua. Tavoitteena laajan osallistamisen lisäksi on rakentaa yhdessä Tulevaisuuden Suomea. Sitä kuvaa myös kampanjatunnus, jossa lapset ovat vastakkain lyömässä käsiään yhteen ja ylöspäin. 

Lisätiedot:

Mika Vanhanen, kampanjapäällikkö
ENO-verkkokoulun tuki ry, p. 040 5070725 , mika.vanhanen@enoprogramme.org, www.tulevaisuudenkuusi.fi 
Ulkomaiset tervehdykset:  https://youtu.be/vQgjxU00k54

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto on kuntayhtymä. Tavoitteenamme on Pohjois-Karjalan tekeminen entistä paremmaksi paikaksi asua, opiskella, tehdä töitä ja yrittää. Tehtäviämme ovat maakunnan kehittäminen, maankäytön suunnittelu ja maakunnan etujen ajaminen.

Roolimme aluekehityksessä on ennen muuta olla alueen toimijoiden yhteistyöjohtaja. Toimitilamme ovat Joensuun vanhimmassa kivirakennuksessa, Pielisjoen linnassa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs