Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Timo Laitinen fortsätter som generaldirektör för Statskontoret

Valtiovarainministeriö

Timo Laitinen fortsätter som generaldirektör för Statskontoret

Pressmeddelande.
Publicerad: 29.01.2015 kl. 13:25
Utgivare: Valtiovarainministeriö

Statsrådet utnämnde den 29 januari 2015 juris kandidat Timo Laitinen till generaldirektör för Statskontoret från och med den 1 juni 2015. Tjänsten tillsätts för fem års tid.

Timo Laitinen har arbetat som generaldirektör för Statskontoret sedan 2008. Dessförinnan har han arbetat som direktör för Statskontorets försäkringsbransch sedan 2003. Laitinen har dessutom arbetat bl.a. vid Talent Partners Oy samt i olika ledningsuppdrag inom Pohjola-koncernen.

Ytterligare information: Helena Tarkka, förvaltnings- och utvecklingsdirektör, tfn 0295530141.

Finansministeriet #FM# är en del av statsrådet. Ministeriet bereder regeringens ekonomiska politik och finanspolitik samt statsbudgeten, och är också expert inom skattepolitiken. Ministeriet svarar också för beredningen av finansmarknadspolitiken samt för utvecklandet av statens arbetsgivar- och personalpolitik och den offentliga förvaltningen. Finansministeriet svarar dessutom för utvecklandet av lagstiftning som gäller kommunförvaltningen samt av kommunekonomin. Ministeriet deltar även i Europeiska unionens och flera internationella organisationers verksamhet.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs