Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Tasavallan presidentti Sauli Niinistö Ammattikalastajaliiton vieraana

Pro Kala Ry

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö Ammattikalastajaliiton vieraana

Tiedote.
Julkaistu: 07.08.2013 klo 09:14
Julkaisija: Pro Kala Ry

Vaikka rysäkalastuksen sesonki onkin jo takana, nousi merestä kelpo kuhasaalis, kun tasavallan presidentti Sauli Niinistö oli Ammattikalastajaliiton vieraana Naantalissa Luonnonmaan vesillä. Aurinkoinen kesäpäivä sujui rennoissa tunnelmissa, vaikka kalan asema lähiruokana puhuttikin kalamiehiä.

Kultarannan laituri kylpi auringonpaisteessa, kun Suomen Ammattikalastajaliiton puheenjohtaja, naantalilainen ammattikalastaja Olavi Sahlstén ja toimitusjohtaja Kim Jordas odottivat tasavallan päämiestä yhteiselle venematkalle ja seuraamaan suomukalarysän koentaa. Tapaamisen aiheena oli esitellä paikallista kalastuselinkeinoa ja keskustella kotimaisesta kalasta.

Veneen keula suuntasi Kultarannasta lähes tyynessä kesäsäässä Luonnonmaan lähistöllä olevalle rysälle, jonka ammattikalastajaliiton puheenjohtaja Olavi Sahlstén veljensä Erkki Sahlsténin kanssa koki esitellen samalla hylkeenkestävän, kompressorin avulla nostettavan ponttonirysän toimintaa. Saaliiksi saatiin mukavan kokoisia kuhia, vaikka paras kausi kalastajien mukaan onkin jo takana.

Presidentti kertoi, että Kultarannassa syödään paljon kalaa ja yllättyi tiedosta, että vain 7 % meillä syötävästä kalasta on suomalaisten ammattikalastajien pyytämää. Hän tiesi, että Luonnonmaalla, missä Kultarantakin sijaitsee, on enää yksi ammattikalastaja jäljellä.

Itämeren tila puhutti kalastuksen lomassa ja tasavallan päämies jakoi kalastajien huolen meren tilasta. Yhteisesti kuitenkin todettiin, että Itämeren tila on parantunut, mutta töitä on tehtävä myös tulevaisuudessa. Kalastuksen asema niin lähiruuan tuottajana kuin ravinteiden poistajana on tuttu asia myös Kultarannassa.

Kalaretken päätteeksi presidentti päätti verestää kalankäsittelytaitojaan ja käden käänteessä olikin saalisastiasta napattu kuha suomustettu ja perattu. Päivällistarpeet oli siis varmistettu omasta takaa.

Merimaskun kalasatamassa seuruetta oli vastassa runsas joukko median edustajia. Heitä kiinnostivat päivän saaliin ja ammattikalastuksen presidentissä herättämät ajatukset.

Hyväntuulinen presidentti lähti veneellä takaisin Kultarantaan mukanaan päivän kuhasaalis. Liiton puheenjohtaja Olavi Sahlstén ja toimitusjohtaja Kim Jordas vastailivat pitkään toimittajien kysymyksiin kalastuksesta ja lähikalasta Pro Kalan Katriina Partasen tarjoillessa väelle tuoreella paikallisella kalalla höystettyjä leipiä.

 

Lisätietoja: Suomen Ammattikalastajaliitto SAKL ry, puheenjohtaja Olavi Sahlstén, puh. 0400 227 448 ja toimitusjohtaja Kim Jordas, puh. 0400 720 690

Pro Kala ry, toiminnanjohtaja Katriina Partanen, puh. 0400 827 277

Kuvat osoitteessa http://sakl.fi/index.php/fi/lehdistoe

 

Pro Kala Ry on yleishyödyllinen yhdistys, jonka jäsenistö koostuu elinkeinokalatalouden järjestöistä, ammattikalastajista, kalan jalostajista ja kalakauppiaista.

Yhdistys perustettiin vuonna 1994.

Pro Kala Ry:n tarkoituksena on lisätä kuluttajien ja muiden sidosryhmien tietämystä kalan ja kalatuotteiden ravitsemuksellisesta merkityksestä sekä käyttötavoista, ja näin edistää kalan käyttöä monipuolisena elintarvikkeena.

Lisäksi yhdistys edistää kalan ja kalatuotteiden laatua ja elinkeinokalatalouden alalla toimivien jäsentensä yhteistoimintaa.

Yhdistyksen toimintamuotoja ovat kalaan liittyvä monipuolinen tiedotustoiminta, menekinedistämiskampanjat, alaa palvelevien kuluttajatutkimusten ja selvitysten teettäminen sekä erilaiset kalaan liittyvät kehitysprojektit.

Lisätietoja Pro Kala Ry:n toiminnasta ja jäsenyydestä antaa toiminnanjohtaja Katriina Partanen,katriina.partanen@prokala.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs