Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Tampereen ammattikorkeakoulu aloittaa yt-menettelyn

Tampereen ammattikorkeakoulu

Tampereen ammattikorkeakoulu aloittaa yt-menettelyn

Tiedote.
Julkaistu: 01.10.2015 klo 11:48
Julkaisija: Tampereen ammattikorkeakoulu

Uusi rahoitusmalli haastaa toiminnan kehittämiseen

Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) valmistautuu sopeuttamaan toimintojaan valtioneuvoston budjettiesityksen mukaisesti. Ammattikorkeakoulujen kokonaisrahoitus on vähenemässä noin 3,7 prosenttia vuoden 2015 tasosta vuoteen 2016. Lisäksi budjettilakien yhteydessä on tarkoitus poistaa indeksikorotukset vuosilta 2016–2019. Tulojen lasku huomioon ottaen TAMKin pitää vähentää menojaan yli 3 miljoonaa euroa vuoden 2016 budjettiin.

Koko henkilöstöä koskeva yhteistoimintamenettely alkaa 9.10.2015. Yt-prosessissa käsiteltävien henkilöstövaikutusten arvioidaan vastaavan suuruudeltaan enintään 55 henkilötyövuotta. Vähennykset toteutetaan tarpeen mukaisesti henkilöstön osa-aikaistamisina, lomautuksina tai irtisanomisina vuonna 2016. Neuvottelujen aikana työstetään vaihtoehtoisia toimenpiteitä minimoimaan henkilöstövaikutuksia. Henkilöstökulujen lisäksi tarkastellaan TAMKin muita kulueriä ja pyritään niissä pysyvään kustannusten vähentämiseen.

Rehtori Markku Lahtisen mukaan TAMKin tavoitteellinen kehittämistyö jatkuu sopeutustoimien rinnalla.

- Opetusministeriö on ohjeistanut TAMKia, kuten muitakin ammattikorkeakouluja, miettimään rakenteellisia kehittämistoimenpiteitä, joiden avulla pidetään yllä toiminnan hyvää laatua rahoituksen, työelämän ja yhteiskunnan muuttuessa. TAMKin erityisenä tavoitteena on tehdä lisäpanostuksia tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan sekä myytävän koulutuksen lisäämiseksi tulevina vuosina. Samoin haemme kilpailukykyä ja toiminnan monipuolisuutta tiivistämällä yhteistyötä Tampere3-prosessissa, Lahtinen sanoo.

 

Lisätietoja:
rehtori Markku Lahtinen, p. 050 524 6525, markku.lahtinen@tamk.fi

 

Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) profiloituu monialaisena ja kansainvälisenä ammattikorkeakouluna, joka keskittyy toiminnoissaan – koulutuksessa ja TKI-toiminnassa – hyvinvoinnin ja terveyden, talouden ja tuotannon sekä oppimisen ja luovuuden edistämiseen. Työelämäkorkeakouluna TAMKin vaikutus näkyy erityisesti Pirkanmaalla. TAMK on yksi Suomen suurimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Se tarjoaa koulutusta 10 000 opiskelijalle seitsemällä koulutusalalla. Päätoimista henkilökuntaa on reilut 700. www.tamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs