Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Suomi tarvitsee vahvan puolustuksen

Reserviläisliitto tiedottaa

Suomi tarvitsee vahvan puolustuksen

Tiedote.
Julkaistu: 28.03.2015 klo 13:00
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Ilmajoella tänään puhunut Reserviläisliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Mikko Savola on huolissaan puolustuksen resursseista. Neljä vuotta siten tehdyt budjettileikkaukset olivat suurempia kuin millään muulla hallinnonalalla. Niiden seurauksena varuskuntaverkostoa on karsittu ja Puolustusvoimien toimintaa supistettu.

- Meille maanpuolustustyön tekijöille tämä on näyttäytynyt erityisesti Kauhavan lentosotakoulun lakkauttamisena sekä kertausharjoituskutsujen puuttumisena.

Reserviläisliitto haluaa varmistaa, ettei sama toistu seuraavalla vaalikaudella. Liitto osallistuu eduskuntavaalikampanjointiin Vahvaa puolustusta ylläpidettävä -vaaliohjelmalla, jossa vaaditaan itsenäisen ja uskottavan puolustuksen ylläpitoa myös jatkossa. Tämä edellyttää mm. puolustusbudjetin korotusta runsaalla 150 miljoonalla eurolla.

- Tavoitteenamme on tietysti saada maanpuolustuksen resurssit vahvaksi kirjaukseksi myös tulevan hallituksen ohjelmaan. Olivatpa päättävät puolueet mitä tahansa. Olemmekin lähestyneet kaikkia Suomen eduskuntavaaliehdokkaita ohjelmalla ja pyytäneet heidän sitoumustaan maanpuolustusaatteen edistämiseen.

Reserviläisliitto on ilmaissut tukevansa jokaista ohjelmansa tavoitteet hyväksyvää kansanedustajaehdokasta puoluekannasta huolimatta. Liiton vaaliteesit allekirjoittavien ehdokkaiden nimet julkaistaan osoitteessa www.reservilaisliitto.fi/vaalit2015. Sivuilla on jo yli 150 ehdokkaan tiedot.

Lisätietoja puheenjohtaja Mikko Savolan Ilmajoen Reserviläiset ry:n 60-vuotisjuhlassa 28.3. pitämästä juhlapuheesta antavat puheenjohtaja Mikko Savola, 040 575 8489 tai mikko.savola@eduskunta.fi sekä toiminnanjohtaja Olli Nyberg, 0400 640 755 tai olli.nyberg@reserviläisliitto.fi.

Liitetiedostot

Suomen suurin maanpuolustusjärjestö

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu 345 paikallista yhdistystä ja noin 36.000 henkilöjäsentä. Aliupseereita jäsenistä on 60, miehistöä 27 ja upseereita neljä prosenttia. Armeijaa käymättömien osuus on vajaat 10 prosenttia.

Liiton tehtävänä on ylläpitää reserviläisten kenttäkelpoisuutta sekä suomalaisten maanpuolustustahtoa. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maanpuolustustahdon hyväksi tehtävä työ, veteraanituki ja koulutus. Reserviläisliitto on jäsenenä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä (MPK), jonka vapaaehtoiskouluttajista noin puolet on Reserviläisliiton jäseniä.

Reserviläisliiton puheenjohtajana toimii kansanedustaja Mikko Savola Ähtäristä. Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs