Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Suomen Vaatturiliitto luovutti arkistonsa Kansallisarkistoon

Kansallisarkisto

Suomen Vaatturiliitto luovutti arkistonsa Kansallisarkistoon

Tiedote.
Julkaistu: 18.12.2014 klo 10:28
Julkaisija: Kansallisarkisto

120-vuotias Suomen Vaatturiliitto on luovuttanut vanhimman arkistonsa Kansallisarkistoon. Liitto rahoittaa aineiston järjestämisen Kansallisarkistossa, minkä jälkeen arkisto on tutkijoiden käytettävissä.

Suomen räätälipiirit alkoivat jo 1880-luvulla perustaa paikallisia yhdistyksiä, mutta vasta 1890-luvun puolivälissä ryhdyttiin kokoamaan rivejä myös valtakunnallisesti. Nykyinen Suomen Vaatturiliitto laskee perustamisensa vuodesta 1895, jolloin Turussa pidettiin Suomen toinen räätäliammattilaisten kokous. Jo edellisenä vuonna oli Helsingissä pidetty kaikkia paikallisyhdistyksiä kokoava ensimmäinen kokous, mutta vasta Turussa valittiin ensimmäinen Päätoimikunta. Vaatturien historiasta on kirjoitettu useampikin historiateos.

Kansallisarkistoon nyt luovutetusta Suomen Vaatturiliiton arkistosta löytyy pöytäkirja- ja muuta hallinollista aineistoa, valokuvia sekä keskeisiä alaan liittyviä julkaisuja, kuten esimerkiksi Vaatturi-lehti vuosilta 1898 - 1904 ja suomeksi käännetty Miestenpukimien Oppikirja vuodelta 1898. Lisäksi arkiston mukana seurasi jonkin verran alue- ja paikallisjärjestöjen vanhoja pöytäkirjasidoksia. Arkiston laajuus on noin kuusi hyllymetriä.

Lisätietoja: ylitarkastaja Kenth Sjöblom, puh. 029 533 7103

Suomen Vaatturiliitto: http://www.vaatturiliitto.fi/main.php

Arkistolaitos varmistaa kansalliseen kulttuuriperintöön kuuluvien asiakirjojen säilymisen ja edistää niiden tutkimuskäyttöä.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs