Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Suomen talouskasvu vaatii lupaviidakon leikkaamista

Suomen Yrittäjänaiset

Suomen talouskasvu vaatii lupaviidakon leikkaamista

Tiedote.
Julkaistu: 03.03.2016 klo 15:07
Julkaisija: Suomen Yrittäjänaiset

 

Suomen Yrittäjänaiset vaatii talouskasvun starttaamiseksi sääntelyn perkaamista. Etenkin lupaviidakon leikkaaminen vaatii päättäjiltä johdonmukaista ja tiukkaa otetta.

Liiton puheenjohtaja Seija Estlander ja toimitusjohtaja Marju Silander odottavat kasvukiidon vauhdittamiseksi yrittämistä kannustavaa päätöksentekoa ja yrittämisen esteiden purkamista. He sanovat byrokratian kouran ja vaihtelevien viranomaistulkintojen syövän yrittämistä, vaikka Suomen lainsäädäntöä pitäisi tulkita samalla mittatikulla koko maassa.

Silander toteaa viranomaisten tarjoamien sähköisen neuvonnan olevan tätä päivää, mutta niiden ohella palveluja on saatava myös henkilökohtaisesti.
– Lisäksi yrittäjät odottavat puhelinneuvonnan olevan yhdenmukaista verkkosivujen infon kanssa.

Koska viranomaisten työhön sisältyy usein neuvontaa, sen on oltava kapulakielen sijaan asiakaslähtöistä ja niin ymmärrettävää, ettei maksullisia palveluja tarvitse käyttää.
– Me odotamme viranomaisten toimintaa kehitettävän tasalaatuiseksi. Jäsenistöstämme on esitetty yhdeksi ongelman ratkaisuksi käytännönläheistä laatujärjestelmää, jonka kautta viranomaisia voitaisiin kouluttaa viestimään ja toimimaan yhdenmukaisesti, Silander tiivistää.

Estlander painottaa yrittäjien odottavan nykyisessä digi-maailmassa yhdeltä luukulta tapahtuvaa asiointia ja lupajärjestelmää.
– Nyt viranomaiset saavat kyytiä siitä, että ne keskittyvät liiaksi valvontaan ja rahastukseen ja unohtavat neuvojan roolinsa. Jäseniltämme kiirii myös tietoa, että viranomaiset kaihtavat jopa niin paljon neuvojan pestiään, että yrittäjän on turvauduttava kalliiseen maksulliseen neuvojaan.

Paitsi turhan lupaviidakon ja sääntelyn alasajoa, liitto ajaa työllistämisen helpottamista. Lääkkeinä tähän ovat työantajamaksujen alentaminen ja helposti saatava tieto ja tuki ensimmäisen työntekijän palkkaamiseksi.
– On hälyttävää, että monet pienyrittäjät kokevat työllistämisen niin pelottavaksi, että kohta kukaan ei uskalla palkata työntekijää, vaan turvautuu ostopalveluihin, Estlander selventää.

Liitto vaatii Suomen kilpailukyvyn parantamiseksi vauvalaskun eli perhevapaakulujen tasaamista ja yrittäjien sosiaaliturvan porsaanreikien tilkitsemistä. Keskeisiä tavoitteita ovat lisäksi yrittämistä kannustava veropolitiikka ja arvonlisäveron alarajan nostaminen edes EU-maiden keskimääräiselle 30 000 euron tasolle.  Myös työpaikkasopimisen ja Viron veromallin toteuttaminen kannustavat yrityksiä kasvuun.

Lisätiedot:
Seija Estlander, puheenjohtaja, p. 050 302 8460
Marju Silander, toimitusjohtaja, p. 050 409 2561
www.yrittajanaiset.fi

Suomen Yrittäjänaiset on vuonna 1947 perustettu valtakunnallinen etujärjestö, joka tekee vaikuttamistyötä yrittäjänaisten hyväksi. Se on naisyrittäjyyden asiantuntemusta edustava itsenäinen kattojärjestö, johon kuuluu liki 70 paikallisyhdistystä ja noin 6 200 jäsentä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs