Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Suomen seurattava Ruotsia määrärahoissa

Reserviläisliitto tiedottaa

Suomen seurattava Ruotsia määrärahoissa

Tiedote.
Julkaistu: 17.05.2014 klo 14:00
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Ruotsi nostaa puolustusbudjettiaan 660 miljoonalla eurolla. Korotus on edessä myös Suomessa, sillä nykyinen rahoitustaso ei täälläkään mahdollista koko maan puolustamista.

- Merkittävä osa tärkeimpien joukkojemme sotamateriaalista vanhenee 2020-luvun alkuun mennessä eikä sen korvaaminen nykyisellä rahoitustasolla ole mahdollista. Ilman lisärahoitusta Puolustusvoimien sodan ajan vahvuutta joudutaan leikkaamaan voimakkaasti eikä koko maan puolustaminen ole enää mahdollista.

Raumalla puhunut Reserviläisliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Mikko Savola kehotti ottamaan mallia Ruotsista. Yleiseen asevelvollisuuteen nojaavassa Suomessa korotustarve on kuitenkin vain noin kolmannes Ruotsin luvuista. Läntinen naapurimaamme luopui asevelvollisuudesta muutama vuosi sitten.

- Perinteinen sanonta kuuluu, että mitä Ruotsi edellä, sitä Suomi perässä. Toivon hartaasti, että tämä pitää paikkaansa myös puolustuksemme rahoituksen osalta. Sen sijaan Ruotsissa jo aiemmin tehtyihin ratkaisuihin yleisestä asevelvollisuudesta luopumiseksi meidän ei tule missään tapauksessa mennä.

Suomessa järjestetään eduskuntavaalit ensi keväänä. Savola vaatii puolueilta selkeitä kannanottoja puolustuksen rahoituksesta ja muistuttaa, ettei liittoutuminen poistaisi lisärahoitustarvetta.

- Vasta tämä lisärahoitus luo edellytykset koko maan kattavan puolustuksen ylläpitämiselle. Mahdollinen liittoutuminen ei tätä muuttaisi, sillä myös NATO:n jäsenenä vastaisimme oman alueemme puolustamisesta ensisijaisesti itse.

Rauman Reserviläiset ry:n 60-vuotisjuhlassa lauantaina puhunut Mikko Savola lupasi Reserviläisliitolta näkyvyyttä niille eduskuntaehdokkaille, jotka ovat valmiita turvaamaan puolustuksemme tulevaisuuden.

Lisätietoja puheenjohtaja Mikko Savola, puh. 040 575 8489 tai s-posti mikko.savola@eduskunta.fi tai toiminnanjohtaja Olli Nyberg, puh. 0400 640 755 tai s-posti olli.nyberg@reserviläisliitto.fi.

Liitetiedostot

Suomen suurin maanpuolustusjärjestö

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu 349 paikallista yhdistystä ja noin 36.000 henkilöjäsentä. Aliupseereita jäsenistä on 60, miehistöä 27 ja upseereita neljä prosenttia. Armeijaa käymättömien osuus on vajaat 10 prosenttia.

Liiton tehtävänä on ylläpitää reserviläisten kenttäkelpoisuutta sekä suomalaisten maanpuolustustahtoa. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maanpuolustustahdon hyväksi tehtävä työ, veteraanituki ja erilainen koulutus. Reserviläisiitto on jäsenenä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä (MPK), jonka vapaaehtoiskouluttajista noin puolet on Reserviläisliiton jäseniä.

Reserviläisliiton puheenjohtajana toimii kansanedustaja Mikko Savola Ähtäristä. Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs