Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Sosialidemokraattiset opiskelijat - SONK: Vihaa ei pidä sallia

Sosialidemokraattiset Opiskelijat - SONK ry

Sosialidemokraattiset opiskelijat - SONK: Vihaa ei pidä sallia

Tiedote.
Julkaistu: 18.09.2016 klo 16:46
Julkaisija: Sosialidemokraattiset Opiskelijat - SONK ry

Vielä vahvistamattomien tietojen mukaan uusnatsistinen Suomen vastarintaliike (SVL) tappoi ohikulkijan tapahtumassaan 10.9. Helsingin Rautatieaseman läheisyydessä. Uhrin omaisten mukaan SVL:n pahoinpitelemä nuori mies menehtyi saamiinsa vakaviin vammoihin 16.9. kello 22 sairaalassa.

Helsingin uutisten mukaan Helsingin poliisi vahvistaa, että lauantaina 10.9. asema-aukiolta on kirjattu pahoinpitely, johon liittyy kuolema.

“Vihan on annettu jo liian kauan olla osa kansallista ja poliittista keskustelua. On ymmärrettävä, että vihapuhe realisoituu myös teoiksi. Siksi kaiken vihan vähättelystä on tultava loppu”, vetoaa SONKin puheenjohtaja Elisa Gebhard.

SONK vaatiikin poliittisilta päättäjiltä toimia vihapuheen ja siitä seuraavien laittomien tekojen kitkemiseksi. Maan hallituksen tulee osoittaa johtajuutta asiassa.

”Poliittisin perustein tehtyä väkivaltaa ei koskaan saa puolustella sanan- tai yhdistymisvapauden varjolla. Hallituksen on korkea aika tuomita vihapuhe- ja teot ja ryhtyä konkreettisiin toimiin molempia vastaan. Mikäli näin ei tehdä, pian kukaan ei ole Suomessa turvassa ”, huomauttaa Elisa Gebhard.

Lisätietoja
Elisa Gebhard

puheenjohtaja vt

Sosialidemokraattiset opiskelijat - SONK ry
elisa.gebhard@gmail.com

p. 050 575 1723

Sosialidemokraattiset Opiskelijat - SONK ry. http://www.sonk.fi/

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs