Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Sofia Vikman: Lisää naisia rauhanturvatehtäviin

Kokoomuksen Naisten Liitto ry

Sofia Vikman: Lisää naisia rauhanturvatehtäviin

Tiedote.
Julkaistu: 03.02.2014 klo 08:35
Julkaisija: Kokoomuksen Naisten Liitto ry

Kansanedustaja, puolustusvaliokunnan jäsen Sofia Vikman (kok) on tyytyväinen puolustusvoimien Pirkanmaalla toteutettavaan pilottikokeiluun, jossa lisää naisia houkutellaan armeijaan mainoskirjeillä. Vikman on aiemmin vaatinut lisää naisia etenkin kansainvälisiin kriisinhallintatehtäviin ja kutsuntojen ulottamista myös naisiin.

Vikman toivoo, että uusi rekrytointitapa voidaan laajentaa ensi vuonna koko maahan. Vikman ulottaisi kutsunnat myös naisiin, jotta motivoituneiden varusmiesten määrä kasvaisi. Naisten palveluksen hän kuitenkin säilyttäisi vapaaehtoisena. Vikman kannustaa yhä useampia naisia suorittamaan varusmiespalveluksen.

”Kutsunnoissa tavoitettaisiin suoraan kaikki sopivan ikäiset naiset, mikä vaikuttaa kiinnostuksen lisääntymiseen ja motivoituneiden varusmiesten määrän kasvamiseen,” sanoo Vikman.

Vikmanin mukaan naisia tarvitaan ammattisotilaiksi ja etenkin kriisinhallintatehtäviin, vaikka miespuolinen ikäluokka määrällisesti riittäisi tällä hetkellä puolustusvoimien tarpeisiin.

”Nykyajan teknistyvässä sodankäynnissä ja kriisialueilla on lukuisia tehtäviä, joissa aivan muut ominaisuudet kuin fyysinen voima ratkaisevat. Parhaat kyvyt on saatava käyttöön,” toteaa Vikman.

Vikmanin mukaan varusmiespalveluksen suorittaneet naiset pärjäävät palveluksessa keskimääräistä paremmin ja ovat motivoituneita.

”Vapaaehtoisen asepalveluksen suorittaneista naisista noin 60 % on saanut johtajakoulutuksen. Vapaaehtoinen motivoitunut naisvarusmies on monin verroin parempi kuin vastahankainen miesvarusmies,” toteaa Vikman.

Suomalaisia sotilaita osallistui kriisinhallintatehtäviin tämän vuoden tammikuussa 521, joista vain 22 oli naisia.

”Naisten määrän kasvattaminen sotilaallisissa kriisinhallintaoperaatioissa on tärkeää, sillä monissa tilanteissa vuorovaikutusta paikallisen väestön kanssa ei synny, mikäli partio koostuu vain miehistä,” sanoo Vikman, joka viime viikolla vieraili Libanonissa tutustumassa YK:n UNIFIL -rauhanturvaoperaatioon ja suomalais-irlantilaisen pataljoonan työhön alueella.

Kirje lähetetään helmikuussa Pirkanmaalla 5 000:lle 19–20-vuotiaalle naiselle. Nyt armeijaan hakee vuosittain seitsemisen sataa naista.

 

Lisätiedot:

Sofia Vikman

040 568 3777

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs