Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » SKOL ja ATL: suunnittelijat pystyvät käynnistämään nopeasti kaavoitus- ja kaupunkisuunnittelutöitä

Brunnen Communications

SKOL ja ATL: suunnittelijat pystyvät käynnistämään nopeasti kaavoitus- ja kaupunkisuunnittelutöitä

Tiedote.
Julkaistu: 29.08.2014 klo 08:00
Julkaisija: Brunnen Communications

Suunnittelu- ja konsultointiyritykset ry:n (SKOL) ja Arkkitehtitoimistojen Liitto Ry:n (ATL) tekemän tuoreen kyselyn perusteella valtaosalla suunnittelu- ja arkkitehtitoimistoista on erinomainen valmius ryhtyä nopealla aikataululla asuntokaavoitustehtäviin pääkaupunkiseudulla ja Pirkanmaalla.

Ajalla 20.-27.8. toteutettuun kyselyyn vastanneiden yritysten nykyinen tilauskanta on keskimäärin lyhyt. Yli 70 %:lla vastanneista on kaavoitusresursseja vajaatyöllistettynä, yrityksestä riippuen 10 %:sta useaan 10 %:iin. 

SKOL kysyi samalla vapaista liikennesuunnitteluresursseista. Myös liikennesuunnittelijat ovat vajaatyöllistettyjä, vapaata kapasiteettia on kaikilla yrityksillä 10 %:sta yli 20 %:iin henkilöstöstä.

Helsingin seudun ja valtion välillä heinäkuussa käynnistyneet neuvottelut suurten infrastruktuurihankkeiden tukemisesta ja asuntotuotannon edistämisestä ovat johtamassa sopimukseen. Sopimuksen myötä asuntokaavoitusta lisätään vuosina 2016–2019 noin 25 % verrattuna voimassa olevaan maankäyttöä, asumista ja liikennettä (MAL) koskevan aiesopimuksen tavoitetasoon.

Sopimuksen avulla puretaan metropolialueen kehityksen pahinta pullonkaulaa, kohtuuhintaisten asuntojen puutetta.  Samalla toteutetaan metropolialueen ja koko maan kannalta tärkeitä liikenneyhteyksiä ja edistetään investointeja metropolialueelle.

 

Lisätietoja:    

 

toimitusjohtaja Matti Mannonen, Suunnittelu- ja konsultointiyritykset SKOL ry., puh. 040 544 7047

toiminnanjohtaja Vesa Juola, Arkkitehtitoimistojen Liitto ATL Ry, puh. 0400 654 738

 

SKOL on suunnittelu- ja konsultointiyritysten työnantajajärjestö ja samalla yksi Teknologiateollisuuden viidestä päätoimialasta. SKOLin jäsenyritykset toimivat asiantuntijoina ja suunnittelijoina teollisuuden, rakentamisen ja yhteiskunnan kehittämisessä ja investoinneissa Suomessa ja kansainvälisesti.

 

SKOLin tehtävänä on jäsenyritystensä liiketoiminnan edellytysten ja toimialan jatkuva parantaminen. Toiminnan avainalueet ovat toimintaympäristön parantaminen, hyvän asiantuntijatyön vaikuttavuuden ja merkityksen viestintä ja alan arvostuksen edistäminen, uudistumisen ja kasvun tukeminen, sekä ennakointi.

 

Arkkitehtitoimistojen Liitto ATL on vuonna 1988 perustettu itsenäinen elinkeinoelämän etujärjestö, jonka tarkoituksena on rakentamisen ja ympäristön laadun parantaminen arkkitehtipalveluja kehittämällä. Liiton ammatilliset pätevyysvaatimukset ovat tiukat. Jäsenyrityksiä on yli 240.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs