Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Senaatti-kiinteistöt sai Kontiorannan varuskunta-alueelle vakavaraisen kehittäjän

Senaatti-kiinteistöt

Senaatti-kiinteistöt sai Kontiorannan varuskunta-alueelle vakavaraisen kehittäjän

Tiedote.
Julkaistu: 01.11.2013 klo 13:30
Julkaisija: Senaatti-kiinteistöt

Senaatti-kiinteistöt on myynyt tänään 1.11.2013 Kontiorannan varuskunta-alueen kokonaisuudessaan kontiolahtelaiselle rakennus- ja kiinteistöalan yritys Mestarinikkarit Oy:lle.  ”Tänään tehty kauppa on merkittävä avaus puolustusvoimien lakkauttamien varuskunta-alueiden kehittämiseksi uuteen käyttöön ja tukee osaltaan valtion kiinteistöstrategian tavoitteita”, toteaa Senaatti-kiinteistöjen myyntipäällikkö Jyrki Maikola. 

Varuskunnan toiminta Kontiolahdella loppuu 31.12.2013, jolloin ostaja ottaa vastuulleen varuskunta-alueen mittavat hoito-, ylläpito-, korjaus- ja kehityskulut. Mestarinikkareiden tavoitteena on luoda Kontiorannasta toimiva ja elävä alue ja saada olemassa oleviin kiinteistöihin uusia toimijoita ja työpaikkoja nopeasti.  

Mestarinikkareilla on kokemusta erilaisten kiinteistökokonaisuuksien jalostamisesta ja kehittämisestä eri puolilla Suomea. Pohjois-Karjalassa yhtiö on rakentanut sekä vuokraa ja ylläpitää päiväkoteja ja muita kiinteistöjä, esimerkkinä Paiholan sairaala-alue. ”Uskalsimme lähteä ostoprosessiin Paiholan sairaala-alueelta saamamme myönteisen kokemuksen siivittämänä”, toteaa toimitusjohtaja Jukka Karhu.

”Kontiorannan varuskunta-alueen tultua myyntiin näimme alueessa potentiaalisen kehittämismahdollisuuden. Tiedostamme hyvin alueen suuret investointi- ja kunnostustarpeet sekä kovat käyttökustannukset. Alueella on suuria haasteita mm. energiantuotannon osalta. Öljylämmitys ei ole nykypäivää näin suurelle kiinteistömassalle. Näemme kuitenkin, että energialähteen muuttaminen alueella on mahdollista. Uskomme, että Kontioranta on tulevaisuuden asuin- ja yritysalue. Yksin tämän alueen kehittäminen on mahdotonta, mutta yhteistyössä Kontiolahden kunnan kanssa saamme alueen järkevästi kaavoitettua siten, että kuntaan saadaan uusia veronmaksajia ja kunnan elinkeinoelämä virkistyy. Tulemme myös myymään osan kiinteistöistä yrityskäyttöön. Kaupassa oli mukana myös kotiseuturakkautta. Emme halua nähdä, että maisemallisesti kaunis varuskunta-alue rappeutuu”, toteaa  Karhu. 

Kontiorannan varuskunta-alueen pinta-ala on 158 hehtaaria. Rakennuksia on noin 50 kpl, mm. uimahalli, varuskuntaravintola, korjaamo, terveysasema ja viisi kasarmirakennusta, ja niiden bruttoala on 52 000 neliömetriä. Varuskunta-alueen kauppahinta on 1,1 milj. euroa. 

Taustatietoa:

Kontiorannan varuskunta sijaitsee 7 kilometriä Kontiolahden keskustasta ja 20 kilometriä Joensuun keskustasta. Varuskunta on perustettu 1950-luvulla. Puolustusvoimat on päättänyt lopettaa koko varuskunnan ns. puolustusvoimauudistuksen yhteydessä 31.12.2013 mennessä.  Alueen vuokrasopimukset on irtisanottu päättymään tuolloin, jonka jälkeen rakennukset vapautuvat muuhun käyttöön.  Tiloihin ei ole löytynyt korvaavaa toimintaa valtion sisältä. Valtion kiinteistöstrategian mukaisesti kiinteistöt, joille valtiolla ei ole käyttöä, myydään. Myynneistä vastaa keskitetysti Senaatti-kiinteistöt. Koska alueen hoito- ja ylläpitokustannukset ovat myös tyhjänä erittäin suuret, on Senaatti-kiinteistöt käynnistänyt myyntitoimenpiteet vuosi sitten, vaikka Puolustusvoimat vielä toimii tiloissa. 


Lisätietoja:


Senaatti-kiinteistöt, myyntipäällikkö Jyrki Maikola p.  040 574 9119
Mestarinikkarit Oy, toimitusjohtaja Jukka Karhu p. 040 5530261

Senaatti-kiinteistöt on valtion työympäristö- ja toimitila-asiantuntija, jonka vastuulla on myös valtion kiinteistövarallisuuden myynti. Senaatti-kiinteistöt on julkinen toimija, joka noudattaa myynneissä avointa ja syrjimätöntä menettelyä. Kohteet myydään pääsääntöisesti tarjousten perusteella ja niistä ilmoitetaan julkisesti. Lisätietoja www.senaattimyy.fi ja www.senaatti.fi


Mestarinikkarit Oy
on rakennus- ja kiinteistöalan yritys, jonka kotipaikka on Kontiolahdella.  Yritys on perustettu vuonna 1990 ja työllistää Suomessa sekä Ruotsissa n. 250 henkilöä. Konsernimme liikevaihto vuonna 2012 oli n. 27 m€. Toimimme yhteistyössä sekä valtakunnallisten että paikallisten rakennusliikkeiden kanssa. Yhtiöllämme on neljä eri liiketoiminta-aluetta: listoitus, yksityiset huoneistoremontit, rakentaminen ja kiinteistökehitys Lisätietoja www.mestarinikkarit.fi   

 

 

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs