Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Senaatti-kiinteistöt on myynyt Uudenmaankadulla sijaitsevan arvorakennuksen

Senaatti-kiinteistöt

Senaatti-kiinteistöt on myynyt Uudenmaankadulla sijaitsevan arvorakennuksen

Tiedote.
Julkaistu: 21.12.2015 klo 14:00
Julkaisija: Senaatti-kiinteistöt

Senaatti-kiinteistöt on myynyt Helsingissä Uudenmaankatu 1-5 sijaitsevan arvokiinteistön Lapis Rakennus Oy:lle 26,5 miljoonalla eurolla.  Kiinteistö toimi aiemmin Tullihallituksen toimitalona. Tullihallitus on keskittänyt toimintansa Pasilaan ja tällä hetkellä Erottajalla sijaitsevaa rakennusta käyttää sisäministeriö arviolta vuoteen 2017 asti. Tämän jälkeen valtion käyttö kiinteistössä päättyy, joten valtion kiinteistöstrategian mukaisesti se päätettiin myydä. 

”Kohteesta on käyty useampi tarjouskilpailu ja viimeisin tarjouskilpailu tuotti valtion kannalta halutun lopputuloksen”, toteaa Senaatti-kiinteistöjen myyntipäällikkö Esa Pentikäinen. Lopullinen kauppa edellyttää vielä luovutuslain mukaisen eduskunnan päätöksen. 

Tontilla sijaitsee kaksi eri aikaan rakennettua rakennusta, jotka on myöhemmin yhdistetty yhdeksi kokonaisuudeksi. Ensimmäinen rakennus valmistui Erottajan varrelle vuonna 1891, ja sen suunnitteli arkkitehti Theodor Höijer.  Toinen rakennus valmistui Yrjönkadun puolelle vuonna 1905, arkkitehtina oli toimisto Grahn, Hedman & Wasastjerna.

Molemmat talot rakennutti aikoinaan henkivakuutusyhtiö Kaleva liike- ja asuintaloiksi. Valtio osti kiinteistön vuonna 1913. Yhdistettyihin taloihin muutti valtion virastoja, mutta merkittävä määrä huoneistoja oli asuinkäytössä vielä 1930-luvulla, joitakin asuntoja oli pihasiivissä vielä 1970-luvulla.

Talot ovat arkkitehtonisesti ja historiallisesti arvokkaita, ja ne on suojeltu vuonna 1980 asetuksen nojalla. Tontilla on voimassa asemakaava vuodelta 1957. Asemakaavassa tontin käyttötarkoitus on yleisen rakennuksen tontti.

Lapis Rakennus Oy on suunnitellut kiinteistön palauttamista alkuperäiseen käyttötarkoitukseen, liike- ja asuintaloksi. ”Nyt ostettu arvokiinteistö jatkaa erinomaisesti Lapis Rakennuksen strategiaa toimia hyvällä sijainnilla olevien arvokohteiden parissa”, toteaa Lapis Rakennuksen toimitusjohtaja Pasi Kivimäki.

Myyjän kaupallisena neuvonantajana toimi Tuloskiinteistöt Oy.

Lisätietoja:

Senaatti-kiinteistöt
Myyntipäällikkö Esa Pentikäinen p. 0205 811 767

Lapis Rakennus Oy
Toimitusjohtaja Pasi Kivimäki p. 0400 700 348

Liitetiedostot

Senaatti-kiinteistöt on valtion työympäristö- ja toimitila-asiantuntija, joka vastaa myös valtion kiinteistövarallisuuden myynneistä.  Kiinteistöt, joille ei löydy valtiokäyttöä, myydään valtion kiinteistöstrategian mukaisesti.   Valtio voi luovuttaa kiinteistöomaisuuttaan vain käypään hintaa.  Kiinteistöt myydään pääsääntöisesti julkisella tarjouskilpailulla. Tietoa myytävistä kohteista ja myyntitoiminnasta  www.senaattimyy.fi

Lapis Rakennus Oy on pääasiassa pääkaupunkiseudulla toimiva rakennusliike, joka on erikoistunut asuntotuotantoon saneerauskohteissa. Tyypillisesti saneerataan koko kiinteistö, kiinteistön vanhaa henkeä kunnioittaen. Yritys on vahvassa kasvuvaiheessa ja toimii tiiviissä yhteistyössä laajan sijoittajaverkoston kanssa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs