Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Seitsemälle kunnalle avustusta yhdistymisselvitysten kustannuksiin

Valtiovarainministeriö

Seitsemälle kunnalle avustusta yhdistymisselvitysten kustannuksiin

Tiedote.
Julkaistu: 16.12.2013 klo 15:55
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Valtiovarainministeriö on 12.12.2013 päättänyt hakemusten perusteella myöntää vuonna 2013 seitsemälle kunnalle avustusta kuntien yhdistymiseen liittyvistä selvityksistä aiheutuviin kustannuksiin. Avustus myönnettiin Jämsän, Kankaanpään, Keravan, Kotkan, Kuopion ja Ylivieskan kaupungeille sekä Sipoon kunnalle. 

Määräaikaan 30.11.2013 mennessä ministeriöön toimitettiin yhteensä 12 hakemusta.

Selvitysavustusta hakivat myös Inarin ja Utsjoen kunnat, Keuruun kaupunki ja Multian kunta sekä Parkanon kaupunki. Näiden kohdalla avustuksista päätetään vuotta 2014 koskevien avustushakemusten yhteydessä, kun kyseisiä selvityksiä ja selvitysalueita koskevat tiedot ovat täydentyneet.

Valtiovarainministeriö myöntää avustusta kuntarakennelaissa säädettyjen selvitysperusteiden osoittamalla selvitysalueella tai ministeriön päätöksen perusteella niistä poikkeavalla alueella toteutettavan yhdistymisselvityksen kustannuksiin. Avustusta myönnetään esimerkiksi ulkopuolisen konsultin suorittamaan selvitystyöhön, henkilöstön palkkauskustannuksiin sekä tiedottamiseen, mutta ei kuntien tavanomaisen virka- ja luottamushenkilötyön puitteissa tapahtuvaan toimintaan. Yhdelle selvitykselle avustusta myönnetään enintään 50 000 euroa.

Muualla verkkosivustollamme

Avustuspäätös

Avustuksia koskeva kirje kunnan- ja kaupunginhallituksille (pdf)

Lisätietoja

lainsäädäntöneuvos Minna-Marja Jokinen, puh. 02955 30820

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs