Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Regionförvaltningsverkens uppgifter koncentreras, decentraliserat arbete fortsätter

Valtiovarainministeriö

Regionförvaltningsverkens uppgifter koncentreras, decentraliserat arbete fortsätter

Pressmeddelande.
Publicerad: 20.11.2014 kl. 13:56
Utgivare: Valtiovarainministeriö

Regionförvaltningsverkens förvaltnings- och utvecklingsserviceuppgifter koncentreras administrativt till regionförvaltningsverket i Södra Finland från och med den 1 mars 2015. Personalen fortsätter emellertid på sina nuvarande arbetsorter.

Vid regionförvaltningsverket i Södra Finland grundas ansvarsområdet för regionförvaltningsverkens förvaltnings- och utvecklingstjänster, vars verksamhetsområde omfattar hela landet, med undantag av landskapet Åland.  och som sköter förvaltnings- och utvecklingstjänsterna

Ansvarsområdes personal är regionalt decentraliserad till samtliga regionförvaltningsverks verksamhetsställen, och organisationsändringen medför inte några personalöverföringar. Regionförvaltningsverken har sammanlagt 12 verksamhetsställen.

Det nya ansvarsområdet sköter förvaltnings- och utvecklingstjänsterna för den interna verksamheten vid samtliga regionförvaltningsverk. Ansvarsområdet bistår vid behov även Statens ämbetsverk på Åland.

Syftet med koncentreringen av uppgifterna är att möjliggöra flexiblare och effektivare användning av allt knappare resurser, samt att säkerställa god tillgång till, kvalitet hos och expertis i fråga om förvaltningstjänster vid samtliga regionförvaltningsverk.

Koncentreringen av de administrativa uppgifterna baserar sig på regeringens redogörelse om verkställandet och förverkligandet av regionförvaltningsreformen. Regeringen överlämnade redogörelsen till riksdagen i februari 2013.

Förfrågningar:

Sami Kouki, lagstiftningsråd, tfn 02955 30129 Anu Nousiainen, konsultativ tjänsteman, tfn 02955 30326

förnamn.efternamn@vm.fi

Finansministeriet (FM) är en del av statsrådet. Ministeriet bereder regeringens ekonomiska politik och finanspolitik samt statsbudgeten, och är också expert inom skattepolitiken. Ministeriet svarar också för beredningen av finansmarknadspolitiken samt för utvecklandet av statens arbetsgivar- och personalpolitik och den offentliga förvaltningen. Finansministeriet svarar dessutom för utvecklandet av lagstiftning som gäller kommunförvaltningen samt av kommunekonomin. Ministeriet deltar även i Europeiska unionens och flera internationella organisationers verksamhet.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs