Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Puuliitto seisauttaa työt vuorokaudeksi kuudella sopimusalalla

Puuliitto

Puuliitto seisauttaa työt vuorokaudeksi kuudella sopimusalalla

Tiedote.
Julkaistu: 13.09.2015 klo 14:16
Julkaisija: Puuliitto

Puuliiton hallitus päätti sunnuntaina 13.9. poliittisesta mielenilmauksesta maan hallituksen pakkotoimenpiteitä ja leikkauksia vastaan. Puuliitto seisauttaa työt vuorokaudeksi mekaanisessa metsäteollisuudessa, puusepänteollisuudessa, bioteollisuudessa, veneteollisuudessa, harja- ja sivellinaloilla sekä metsäalalla. Työnseisaus alkaa perjantaiaamuna 18. syyskuuta kello kuusi ja päättyy lauantaiaamuna 19. syyskuuta kello kuusi. Työnseisauksen piirissä on 135 yritystä ja yli 10 000 työntekijää.

Puuliitto ei voi hyväksyä maan hallituksen linjausta, jonka mukaan työmarkkinoita ryhdyttäisiin ohjaamaan pakkolainsäädännöllä. Puuliiton mukaan lainsäädännön perusperiaatteen pitää edelleen olla heikomman aseman turvaaminen. Toisaalta neuvotteluoikeus on työntekijöiden perustavanlaatuinen kansainvälisin sopimuksin turvattu oikeus.

Toiseksi Puuliitto ei hyväksy maan hallituksen työntekijöihin kohdistamia leikkauksia. Kysymys on massiivisesta miljardiluokan tulonsiirrosta työntekijöiltä työnantajille. Näiden palkansaajien asemaa heikentävien ja suoranaisen kurjistumisriskin aiheuttavien toimenpiteiden motiivit ovat poliittiset eivätkä taloudelliset kuten maan hallitus väittää. Puuliiton tehtävänä on puolustaa omia jäseniään.

Puuliitto yhtyy arvioihin, joiden mukaan maan hallituksen kustannuskilpailukyvyn kohottamisen nimissä ilmoittamien toimenpiteiden todennäköinen seuraus on kotimarkkinoiden tilanteen vaikeutuminen ja työttömyyden kasvu samalla kun kustannuskilpailukykyyn on ennakoitavissa korkeintaan vähäinen kohennus.

Puuliiton mukaan ongelmatilanteesta voidaan päästä eteenpäin vain yhteisen tilannekuvan muodostamisen, neuvottelujen ja kompromissien, ei paikkokeinojen kautta. Se on mielenilmauksen tavoite.

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Jari Nilosaari, puh. 0400 872 641

Varapuheenjohtaja Jyrki Alapartanen, puh. 040 587 7563

Puuliitto on mekaanisen metsäteollisuuden, puusepänteollisuuden, bioteollisuuden, metsä- ja metsäkonealan, venealan ja maatalousalojen työntekijöiden etujärjestö. Liittoon kuuluu noin 35 000 jäsentä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs