Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Puuliiton hallitus päättää kiky-sopimuksesta

Puuliitto

Puuliiton hallitus päättää kiky-sopimuksesta

Tiedote.
Julkaistu: 17.05.2016 klo 13:28
Julkaisija: Puuliitto

Puuliiton hallitus tekee päätöksen sopimusalojensa neuvottelutulosten hyväksymisestä tai hylkäämisestä 31.5. pidettävässä kokouksessa. Hyväksyessään kilpailukykysopimuksen sovellutusneuvotteluiden pohjaksi Puuliitto edellytti, että myös maan hallitus toimii kikyn mukaisesti ja poistaa pakkolait valmistelusta, luopuu 1,5 miljardin leikkauksista ja veronkorotuksista sekä toteuttaa veronkevennykset hallitusohjelman mukaisesti.

Mikäli Sipilän hallitus ei toteuta toimiaan kilpailukykysopimuksen mukaisesti, Puuliitto ilmoitti irtautuvansa sopimuksesta. Puuliiton hallitus edellytti myös, että sen kaikkien sopimusten sopimusneuvotteluissa on päästävä liittoa tyydyttävään ratkaisuun toukokuun loppuun mennessä.

Metsäalalle on saavutettu kilpailukykysopimuksen mukainen neuvottelutulos, joka sisältää kikyn edellyttämän työajan pidennyksen sekä määräaikaisen selviytymislausekkeen, joka on luotu sen varalle, että yrityksen taloudellinen tilanne tai tilauskanta muuttuvat äkillisesti poikkeuksellisen vaikeaksi.

– Määräaikaisen selviytymislausekkeen perusteella työnantajan ja luottamusmiehen kesken on neuvottelutuloksen mukaan mahdollista paikallisesti kirjallisesti sopia tietyistä työpaikan selviytymistä edistävistä toimista enintään vuodeksi. Edellytyksenä on, että luottamusmiehelle annetaan riittävät tiedot ja aikaa tutustua yrityksen tilaan, toteaa Puuliiton puheenjohtaja Jari Nilosaari.

Mikäli Puuliiton hallitus hyväksyy kikyn, metsäalan työehtosopimus tulee voimaan 1.2.2017 ja päättyy 31.1.2018. Mikäli työmarkkinakeskusjärjestöt toteavat, että kilpailukykysopimusta ei synny, eikä se ole tarpeeksi kattava, sopimus raukeaa.

Puuliitto on mekaanisen metsäteollisuuden, puusepänteollisuuden, bioteollisuuden, metsä- ja metsäkonealan, venealan ja maatalousalojen työntekijöiden etujärjestö. Liittoon kuuluu noin 35 000 jäsentä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs